Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Sale!! SIC Hero Saga Vol. 3

Sale!! SIC Hero Saga Vol. 3

List Price: ¥44,000
Sale Price: ¥16,280 Save 63%! ($1527)

http://www.hlj.com/product/BAN954814?r=bm362w0v
不過運費差不多成仟銀...........
呢排都系唔好從日本買野,有輻射。之前新聞都話經過東京機場出口的商品、旅客身上都有輻射超標。
呢排都系唔好從日本買野,有輻射。之前新聞都話經過東京機場出口的商品、旅客身上都有輻射超標。
blk 發表於 30-3-2011 11:11 PM

唔係麻...我呢期有幾樣野係日本也烏bid 左返來wow.....:50:
我會唔會一返來即掉左個運輸盒會安全d ?:?

回復 3# neweasonlss
我唔太清楚政府對食品以外其他貨品的檢測程度。但系早前見到新聞話個別東京啟程的貨輪(廈門檢測到),商品(香港、大陸都檢測到)和旅客(台灣檢測到)身上有檢驗到輻射超標,呢個唔系吹水,上網查下全部有確實來源。
掉運輸盒可能系一個比較保險的方法。不過我自己就唔敢博先了。
尤其是呢幾日形勢惡化左,輻射洩漏程度更加嚴重,輻射塵連我地呢邊都有了,莫講話日本本土。
我驚強國(big 6) d份子料理 (假旦, 奶粉 etc) 多過輻射, 所以繼續係日雅 bid 野.
相比一個日本人一日廿四小時都暴露係果個程度既輻射之下,環境每一樣野都佔上輻射,我屋企只得一兩件玩具可能黐左少少,仲要唔係成日對住,我覺得影響真係極微。
唔係麻...我呢期有幾樣野係日本也烏bid 左返來wow.....
我會唔會一返來即掉左個運輸盒會安全d ?: ...
neweasonlss 發表於 31-3-2011 12:40 AM

Bid 咗返黎灑下鹽先咪得囉,ha...ha....
thank you so much !!! I bought it for 2300HKD