Toysdaily 玩具日報

查看: 7412|回復: 10

[玩具攝影] MG Wing gundam EW

繼上次砌左隻GM之後﹐尋晚終於的起心肝砌埋呢排返出既Wing Gundam EW
為左配合近黎出既wing系列故事<<敗者們的榮光>>﹐以前由katoki設計既wing機全部浮返出黎。用呢套機設去演繹返TV版既故事﹐同時都ka版機體所在既世界定位為同TV近似但並唔係完全相同既世界。而以前既劇場版Endless Waltz反而變左呢個系列故事既一部份。
o係套漫畫裡面重炮同沙多洛都有唔同既新裝備﹐似乎係為左推出模型而鋪路。畢竟呢兩隻野ver ka改同唔改基本上無乜分別﹐如果早期型唔加D野玩既話根本吸引唔到人買。
我無砌過舊既版本﹐不過呢隻野本體同wingzero custom完全一樣﹐印象中連D模都係一樣
不過今次有幾塊板上面係印住wing gundam EW而唔係ver ka﹐似乎有部份件都修飾過
最大唔同應該係附送既膠貼。當年wingzero連o個張貼基本上你係唔會用得落手既﹐非常厚﹐而且都係大大張既。我自己貼左兩三張就無貼埋落去啦。而EW wing就係用返近黎MG模型用開既膠貼﹐雖然唔及水貼同刮貼好﹐不過勝在快手可以貼完﹐效果都唔差

本來就唔打算買神龍同死神既﹐但係而家買左隻wing﹐之前又見過死神唔洗兩魚﹐又搞到有D心動……
不過下一隻砌既模型如無意外都會係呢一隻﹐因為仲有第二盒預左要砌黎送比人……

幾時會有埋TV wingzero呢……

大河原同katoki既設計高下立見

唔知點解編好o個張刮貼明明跟左但係說明書又無講貼o係邊﹐唯有求其搵個位貼啦

katoki最特別既地方係﹐明明隻野一樣﹐但轉一轉色改少少野感覺就會唔同晒
就好似V同V2咁﹐本體幾乎係一樣的﹐換左架core fighter之後就即刻變型左
你睇下大河原設計轉色之後有邊隻可以做到咁既呢……
哩&#20004;只一出,原&#26469;的TV版真的&#26080;&#29233;了
加多張圖
頭像被屏蔽
回復 3# gundamrx782

:handshake:好想睇呀~~
正啊,very good!
當年無買ka版,呢隻可以入手啦:73:
真係又正又型...
:71:
多謝大大分享
my wing gundam

next to the hand of PG 1/60 Zeta 's hand...:43:
哇樓上你只係砌手架!? XD