Toysdaily 玩具日報

查看: 9792|回復: 35

[分享討論] 其實邊有話炒唔炒,係好多人唔想比返自己人賺者...

所以我而家大部份玩具(模型除外),都係經日本直接訂

好似7劍加冥王,未計運費都係15000YEN之嘛(當十算吧)
至於運費...唔駛出去格,又唔駛出去排,又唔駛求契弟,送到上門,
果D錢比郵局賺,何樂而不為!
:67:真係睇下你點諗啦!我都好憎間間炒起個價!但計到咁絕又小左出去睇野夾價既樂趣
真係睇下你點諗啦!我都好憎間間炒起個價!但計到咁絕又小左出去睇野夾價既樂趣
大舊金 發表於 27-3-2011 10:34 AM

咁又係呀,又時周圍格下價又幾爽架:p
咁又係呀,又時周圍格下價又幾爽架
88643 發表於 27-3-2011 10:38 AM

但係格完一大輪都買唔落手, 最終咪又係食返炒價...
但係格完一大輪都買唔落手, 最終咪又係食返炒價...
diamond001 發表於 27-3-2011 01:28 PM

好多時格完價之後返返去賣最平果間買
但係居然加o左價 (講緊係同一日一至兩個鐘兩o既事):60:
我見神話冥王5xx,超多貨但第2日後升到6xx

唔係無貨喎? 點解升得咁快既?
好多時格完價之後返返去賣最平果間買
但係居然加o左價 (講緊係同一日一至兩個鐘兩o既事)
cchong420 發表於 27-3-2011 01:29 PM

呢d事成日都會發生:p
一日之間電童由7死發加到7發發..
冇貨貴好正常,但係好似人馬胸像咁通街係貨出左2日貴8成就好有問題.....
行街街好玩過上網,唔啱價最多唔買。

小弟未遇過一件玩具係唔買唔得,食抄價排住隊去搶都值嘅。
冇貨貴好正常,但係好似人馬胸像咁通街係貨出左2日貴8成就好有問題.....
neo.L 發表於 27-3-2011 01:48 PM

x2
加上e家好多人都買10幾盒炒
所以個價升得快
之前去in's 聽到有個男人講電話
佢同人講"e家樓價同股票都估佢唔到,咪炒住玩具先lor....."

有有中學生都學人炒
好久之前去頑童拿魂限
見到一個15,16左右的中學生拿貨
訂左30幾隻shf零號.....
找數9千幾.....無計訂金.....:80:

所以說現在香港風氣就是咩都炒....
e d 炒家可能真係心想:鹽都炒得起,有咩炒唔起".....
所以個價升得快
佢同人講"e家樓價同股票都估 ...
lhfsamuel 發表於 27-3-2011 02:03 PM

咁呢個15,16左右的中學生....應該蝕到以後唔敢訂貨....
所以個價升得快
lhfsamuel 發表於 27-3-2011 02:03 PM

零號:ice:

少年燈神:Q
所以個價升得快

零號:ice:
如果係黑金 kuuga 又唔同:DD