Toysdaily 玩具日報

查看: 9032|回復: 21

[玩具攝影] REVOLTECH Assemble Borg CODE.001(多圖)

記得之前有見過呢個系列都有師兄玩~~
所以我都分享下我收集到既~

簡介:
assemble borg系列係revoltech自家創作既一個系列~
特色係運用唔同既revolver joint~就可以作出無限既組合~
但係呢個系列~~由於係通信受販~只限日本本土發售~
所以入手都幾困難~
基本上都係得d代購網同埋拍賣網先會搵到佢地~
簡單d講就係會貴~以一隻人型3300yen黎計~平極都要330蚊倒先買到~
加上佢有d包裝係用吸塑+咭紙包裝~
即係一開左就會冇架啦~冇架啦~冇架啦~
變相令收藏價值大打折扣~
所以令好多師兄都望之卻步~覺得唔抵玩~

呢度係我既全部~毒死你地先~

今次介紹既係CODE.001 Mr.Assemble

全部件一覽(由於佢跟盒既revolver joint已經拆開曬~所以冇影)

正面

背面

呢個好似係真面目

活動能力真係唔錯架~不過腳板太細~唔係好企得穩~

各款武器照

強化部件

可以裝係腳(555?)

衝力射球~!

可以裝係手(天馬流星拳?)

仲可以......蟹形拳~~~!!!!!!(特別嗚謝KUUGA友情客串)

跟手送D圖俾大家

仲有最強武器......
.
.
.
.
.
.

多謝各位收睇(R.I.P.KUUGA.......)
睇黎呢set野冇乜回響/_\
To attract more people, u cannot show them in this normal assemble.............. U know what I mean and show me your creativity!  :36:

Anyway, support is a must for me~~~~~~~~~ :71:
folding chair really a good weapon:71:
:74:呢set野我都未玩! 很出衆的山口式! 理應很紅才是!
這套野個價真係好嚇人,初出時我都如大大買了這隻001,活動能力真係無得彈,係微星的放大版.
而其後出來的配件如電單車都是非常正的
但後來發覺如要入此坑,實在要非凡實力($),
最後決定揮劍斬情絲,放棄了.....
回復 3# Douglas.M.Saint

我諗住反應好的話會加下相...
回復  Douglas.M.Saint

我諗住反應好的話會加下相...
└佳→┐ 發表於 20-3-2011 10:15 PM

加下相la.......:57:
價錢嚇人
內容厄人

仲要冇代理

窮人放棄
其實都算係好物
價錢嚇人
內容厄人

仲要冇代理

窮人放棄
其實都算係好物
0din 發表於 20-3-2011 10:24 PM

內容厄人? :@你玩過未ga?
support rare items :$, though i've never bought this series before & don't know the background of it.
其實呢可玩性可塑性真係比美神姬, 造型都好剛陽味, 唔似神姬全部都女女.....
不過睇埋個價......可能買番神姬仲好.......
回復 9# 0din

其實都唔呃人架...只要你有無限創意的話...

其實如果有師兄有興趣~~可以約埋一齊買~~
至少慳返d運費同埋手續費架~~
回復 12# Viper

計返同神姬既價都唔係差好遠咋~~
Let me sharing those pictures which taken for a long time for support!  :)

Mr. Assemble

Jarknoid Zain

Doom Diver

這套"新系列"可塑性很高!  可惜來港後因價錢問題令其受歡迎情度大幅減低.......... 沒辦法........... 二百多三百塊買 Revotech 的確有點問題. 限定品也不用那麽貴啊............:67: :67: :67:

我比較幸運, 買玩具不太計較價錢. 只要外型討好, 我就會乖乖付帳了!  :shy:

此系列出了差不多半年, 我也買了兩個多月才出帖......... 但到現在無論在中國或香港, 我完全找不到他的報告.......... :67:

內滕泰弘的設計我一向頗喜歡的. 但 Mr. Assemble 我卻沒什興趣....... 不過稍後時間我也會購入的.  因為他是跟一對腳的部件............ :72: :72: :72:

今次我只拍了六張相........... 不是我不喜歡這系列. 只是尾三張..........我每張用了差不多一小時拍照.  Assemble Borg 的變化及可玩性太高了!  :71:

今後這帖我會不停更新, 有新的組合再與大家分享!  也非常歡迎各弟兄貼出你獨有的 Assemble Borg!  :71: :71: :71:

我很少打這麼多字....... 真的很累............ :59:  So~~~~~~~~ Go!!!  Assemble Borg!!! :71:

剛胆之鬥將 - Baron

靜謐之騎士 - Cyber

音速之兵裝 - Barrels Speeder

正義之雙雄

接着........... 三小時影三張相.................... :70:

Hope can see your own Revotech Assemble Borg soon!  :77: :77: :77:

For those "X", please left click and copy and paste the link... :(  Flickr is not support TD now... :(