Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 旺角雞旺地庫四眼仔賣日本奶粉

關閉 [複製鏈接]
發狂咁周圍搵奶粉, 搵唔到就搵人出氣, 又搵其他藉口拉埋日本天災, 其所為極自私自利!
同搶鹽行為有咩 ...
xjohn 發表於 19-3-2011 01:12 PM

由始終我沒有罵任何人出氣,大家看來看去都知係你唔比人唔認同你,我只是不値你將你自己的不憤拿天下父母取笑,甚麼無資格教下一代?我無資格代表全港家長發言,你又有何資格去評論人賣奶粉呀?又作人賣保護衣,:(搶鹽行為我唔認同,但人家亦有人家想法,你又要阻止呀?又話我拉埋日本天災講,我只想大家關心一下世界,世界這大,沒必要如此計較!
我都係家長, 我都試過撲奶粉, 我明白你既焦急.  但係哩個POST報四眼哥賣奶粉係暗串佢生意手法問題, 你唔 ...
bad-aries 發表於 19-3-2011 01:13 PM

明白的,我由始至終只想説出天下父母的憂心,希望大家幫手,並沒有意思幫任何人或罵任何人,只是那人將自己不憤拿小孩來説,你的説法我了解,我會小心的了:)希望有貨啦!沒貨我不下訂就沒事吧!
頭像被屏蔽
明白的,我由始至終只想説出天下父母的憂心,希望大家幫手,並沒有意思幫任何人或罵任何人,只是那人將 ...
strawberry53616 發表於 19-3-2011 01:51 PM

吾係阻止你去買,但真係要好小心,佢吾會當你係人,只會當你係水魚,請千萬要小心:67:

某S君之總結:
佢係代表所有天下父母
説出天下父母的憂心!
什麼地方都可以賣日本奶粉,價錢幾貴都會買!
分分秒秒都要關心世界大事,唔滿意其他人言論及風花雪月通通都係無謂的事!

我要買日本奶粉!:63:

實在太爆 :66:
:50:廣東省D大6人不斷落黎掃野,乜都俾佢地掃Q晒,麻7煩!!
唉!怎樣都好,現在我就是有需要買吧!人家有,我們就要買吧!
strawberry53616 發表於 19-3-2011 11:09 AM

真金主也,人地哄抬價錢你就要受?難道沒有甚他方法嗎?一定要日本奶粉?美國的會食死人???人奶有毒???人買你又買要買幾十箱返屋企食幾年?轉吃奶粉真的這麼不行?難怪現在的小孩越來越咀刁和無適應性,全都是你們這些家長所累的

(OT: 我論這位仁兄是四眼仔本尊的可能性 wwwwwwww)
嗯...

睇怕閣下是誤打誤撞來到比討論區了...

問題中的店鋪位於旺角皆旺中心地庫...

該店本來是 ...
小櫻 發表於 19-3-2011 11:49 AM

難道之前有意收購奶粉罐的人是.....
真金主也,人地哄抬價錢你就要受?難道沒有甚他方法嗎?一定要日本奶粉?美國的會食死人???人奶有毒???人買 ...

(OT: 我論這位仁兄是四眼仔本尊的可能性 wwwwwwww)
ranger_ckk 發表於 20-3-2011 01:13 AM

ching你好壞啊, 說好了不要說得那麼白嘛
正常既家長,通常都會響嬰兒網站收料。另外,俾著我係家長,我諗我未必會走去玩具店買無保証既奶粉。再者,呢度都有好多玩具店老細上來,用網友身份留言平常事。
發災難財:53:
ching你好壞啊, 說好了不要說得那麼白嘛
手榴蛋包飯 發表於 20-3-2011 02:29 AM

哎吔,世上白目甚多,不說白一點會有很多人受把弄的,就像那批搶鹽的傻子一樣,我才不想香港又多一個國際笑話呢......
(雖則托香港政府的褔,白痴新聞日日都新鮮日日都甘)
中國人劣根性,貪婪。
乳豬仔 發表於 17-3-2011 01:27 AM

同樣是災難,人的質素就會影響事情的結果............
在日本,我們看到的是民族的堅忍,亙助亙愛,守秩序和犠牲自己的偉大情操
在中港,我們看到的是一班唯利是圖,愚昧和自私的人和人性最丑惡的一面
同樣是災難,人的質素就會影響事情的結果............
在日本,我們看到的是民族的堅忍,亙助亙愛,守秩序和 ...
ranger_ckk 發表於 20-3-2011 10:27 AM

:71:絕對同意!!中國人又再出醜於他人前.....