Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] TF3...

請問星星叫賣幾$$ ? 真係好想要呀~ 立花子羚:handshake:
i wonder the price of megatron in TF3, i really like the design
只想買今次架紅色跑車 ( 法拉利來的 ? not sure )
頭像被屏蔽
回復 18# 玩具

Ferrari 458 Italia, 仲未有玩具圖, 好大機會因licence問題冇得出
平到你唔信......
一舊都都洗
pilo1901 發表於 10-3-2011 07:53 PM

請問有何途徑~? :shiny:
回復 20# Assassin
TF MOVIE 系列我一向只儲房車/跑車款 :time:
( JAZZ 除外 , 太醜 )
立花子羚
花少爺 發表於 10-3-2011 05:20 PM

何俊仁:52:
有大志,慢慢等啦,好怏會有架喇
pilo1901 發表於 10-3-2011 12:25 AM

我唔知你係咪撩交嗌,
我想同你講,凡是果期當造的商品依D大龍鳳,
一開波一定貴到飛天,這是任何當造商品一定會出現的現象,
根本是很正常甚至理所當然的一件事。

我又唔明你們反炒價派點解對這種唔係第一日發生的周期性現象瓜瓜叫...

而當熱潮冷卻所有商品亦會有所回落,這亦都唔係第一日發生的周期性現象
只要肯等,一定可以用理想的價格買到心儀的商品。
而且果批唔見得特別平的老鼠貨又好有良心咩?
頭像被屏蔽
回復 25# pilo1901
1)炒賣本身就係有問題,唔會因為"唔係第一日發生的周期性現象"呢個理由就可以將佢正常化囉..
2)米唔米奇唔重要
朋友,  炒賣本身其實只是一種銷售手法,其實係正常,有炒貨有死貨,反而米唔米奇先最重,要,不合法!影響正當生意人,身為"人"唔應該支持呀朋友,就算買了都唔好公然話無問題.....:
炒賣本身其實只是一種銷售手法,其實係正常,有炒貨有死貨,反而米唔米奇先最重,要,不合法!影響正當生意人,身為"人"唔應該支持呀朋友,就算買了都唔好公然話無問題.....: samuellam 發表於 11-3-2011 11:56 AM

對, 所謂炒價只是銷售手法, 並非違法.
米奇活動則對版權持有者有直接的利益影響, 因為買賣米奇, 佢地是沒有得到任何利益.
其實在香港公然買賣呢D全球都未發行的TF, HK HASBRO應該有權告佢, 不過由於太麻煩, HK HASBRO一向都唔會理
一方面買賊贓(老鼠又好,米奇都好,意思都是賊贓吧??我有無攪錯??),但覺得唔重要,一方面又講積非成是唔太好.
香港人真係越來越有趣.

路過的...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽