Toysdaily 玩具日報

查看: 10520|回復: 16

[詢問] 點放玩具好?

自從1月新屋入伙後,有個小天地去放玩具。可能同大家唔同我鐘意美國SIDESHOW大大件既STATUE,係香港一個咁細既地方真係好難放。我自己本身買呢D STATUE係想DECORATE屋企,絕對唔想搞到好似一堆雜物咁,而家個情況係咁大家有咩意見? 我重有大約5﹣6件高15﹣25寸既STATUE來緊。
我想問下電視後面係乜???櫃??
之後會加LED橙放野。。不過唔夠9得15寸到。。
如果眼見已經係樓主唯一嘅 display 柜 ,
我覺得已 ok, 最多 fill up 埋左上角嘅空位
夾硬加埋嗰5﹣6件高15﹣25寸既STATUE ,
就真係会變成一堆雜物 ,
可考慮分段 display , 一來 display 柜唔会 over crowd ,
二來間唔中換吓 d collection 增加新鮮感 ,
三來 , 如果樓主已婚 , 唔好俾隻乸知道晒 collection ,
第時想再買嘢都冇咁方便 , :67:
窗枱造多個矮櫃
跟本就不夠位放... SIDESHOW件件都大過十二寸的...
樓主真有米...有空UPLOAD下D擺設來睇睇... 小弟買唔起都想欣賞下
回復 4# riderfun

我應該會係右面做多一個大櫃。我末來老婆OK既。我重有一條路放上天台IRON SKIN屋。不過我驚D野會WAREOUT得好快。
回復 5# yelland01

SIDESHOW D野同一件HOT TOYS差唔多,不過真係唔岩香港人玩。UNLESS好似有D師兄屋企爆大。我今個星期結婚。裝修應該會呢個月尾做埋晒D野。到時一次過UPLOAD :)
回復 4# riderfun

最後一條路放上天台IRON SKIN屋 >。<
Look forward to your sharing and congratulation! :)

U haven't got a girlfriend soon.................. :56:
回復 9# Douglas.M.Saint

I will do that after my wedding :)
頭像被屏蔽
恭喜,恭喜。。。。。。:77:
我覺得地方迫只可以貴精不貴多, 要西選、冇計. 太迫太多的話, 點擺都會眼花~
You are right, but all things of sideshows are so cool !!!!!!
原來失竊既 約櫃 係你度 :34: