Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 執足一整日!!新櫃佈陣完成!!

上水訂造的的,款式是很不錯但手工同質量就很麻麻...
隨感一亡魂 發表於 6-3-2011 10:20 PM

幾錢到??
個LED係咩構造...d光係係邊度出?.?thx=]
:71:
以亡魂兄現在對老變嘅愛與熱情,恐怕3個月內已經會大爆櫃:he:
你都係預budget再做個大書櫃display d new comers啦:^
nt1127 發表於 7-3-2011 12:11 AM

多謝支持:71:
回復 15# 春田花花

:71:但要用了2"厚度換回來...

The blue LED have a cool effect.....but seem not enough on bottom area.
And where to make this swtp ...
nela 發表於 6-3-2011 10:29 PM

個店東就話是強化破離,不過佢無cert俾我,我亦唔識用眼分強化唔強化....

個燈製在櫃頂塊板的底部,細細粒並唔礙眼。
幾錢到??
個LED係咩構造...d光係係邊度出?.?thx=]
jimchan829 發表於 6-3-2011 11:17 PM

一牛九魚,
個LED我都唔知佢點整出來...據我初步的理解D線就收埋係塊鏡後邊,
然後可能用單面反射玻璃投射藍光出黎...
Blue LED behind each glass will cause refraction and result in the Tron like effect.
Concerning QC, your cabinet must be made in china, QC is just like Bandai or medicom=>great variation
我都想好似樓主
有個咁靚既DISPLAY櫃
最正係d LED燈:71:
一牛九魚,
個LED我都唔知佢點整出來...據我初步的理解D線就收埋係塊鏡後邊,
然後可能用單面反射玻璃投 ...
隨感一亡魂 發表於 7-3-2011 09:11 AM

我刀想要過咁既櫃...龍=不過屋企冇位:die:
講真, 大大既櫃做得真係細左d, 特別係要黎放老變就更加...... :(

不過都多謝大大的正野分享~~~ :71:
Blue LED behind each glass will cause refraction and result in the Tron like effect.
Concerning QC, ...
genesicgaogaiga 發表於 7-3-2011 09:21 AM

喔原來LED的原理係咁...
QC真是差,個磁石櫃門鎖一日就爛了...
我的創造神只能變球放置,這樣最剩空間……其他柜子里放不下的TF未了防止落土全放在抽屜儲物柜里
回復 1# 隨感一亡魂

ching, what size of ur 新櫃,?:43: so pretty
銀河文同銀河麥呢對活寶好正:71: