Toysdaily 玩具日報

查看: 21583|回復: 47

[個人收藏] 機動警察 PATLABOR 1/24 98式特型指揮車 + 1&2 號機 分享 !!!!!!!!

雖然工作繁忙, 但仍然在衆多模型中選了這盒 Pit-Road 的 1/24 PATLABOR 98式特型指揮車 作優先處理.

PATLABOR 雖然不及 Gundam 或 Macross 受歡迎, 也不是本人最愛, 但那小品形式的單元故事實在很有趣, 我覺得比主線和鷹頭獅的對决來得更吸引.

收藏的 PATLABOR 實在不多, 也出得不夠好, 直到 Bandai 給它出的 MG 模型才算可以.  Yamato 這次的 1 & 2 號機可以算是 110% 出力, 所有機關做足, 最最最重要是上色100分. 白色設定也做出了應有的重量感 !!!!!!  1/24 size 又夠份量, 我覺得比 Yamato 的 Macross line 更正.

Pit Road 的 1/24 指揮車竟然不是完成品, 幸好隊員已經全上色, 而且水準100分, 面目絕不模楜, 只是始終不是 Bandai MG, 組合比較辛苦, 而且完全是素組不能, 因為車身黑色部份沒有分模, 而且白色也十分膠, 很多地方也是需要另外上色的.

多出的隊員令玩起來多了很多不同變化, Fans 必入, 如果再出整備人員就更正.  要求出運輸車又好似過份咗D..:34:  

尤馬 + 內部結構

野明是以前盒蛋的.

和盒蛋的指揮車相比.

每名隊員的 close up shot.

多謝收看 :77:   唯一可惜是隊長沒有收錄, 否則就 perfect 了 !!!!
好吸引、好吸引!!
:67:架車配埋1, 2號機好正

:36:D人仔係咁好細隻? 咁細隻都可以上色上到咁, 已經好好
:64:
very good! :71:
唔係fan屎都買咗兩隻大嘢!
架車我都有買,好正!
:71:
請問一下師兄你架車仔幾錢入手ga>...

另外呢....我想問下.......師兄...1&2號機係合金定係模型黎GA?

我呢排想草齊3部機AR.....但上網揾佢地GE資料已經搞到我亂哂.....夠竟買合金好定係MG 模型好D AR?? 麻煩知道GE各位師兄解救下小弟.......萬分感激~~
正:63:
awesome!!!!!
咁快手,我果盒仲原封不動 :(
請問一下師兄你架車仔幾錢入手ga>...

另外呢....我想問下.......師兄...1&2號機係合金定係模型黎GA?

...
k_ckit 發表於 6-3-2011 08:20 PM

1 同 2 號係 Yamato 合金, 1/24 scale, 比MG 大隻好多!
野明盒蛋好正..:handshake:...
架車:help:..可惜比例..:42:
砌得好正...我都在製作中:73:
:handshake::71::71: