Toysdaily 玩具日報

查看: 26992|回復: 48

[改造交流] 自改 Revoltech War Machine(膽粗粗)

其實一開始並沒有想要買的......
因為感覺好似很膠......
「Ironman MK VI...???
   是Plasticman MK I 吧...???」

看那個感覺是滿失望的......

不過當派貨的時候,看見TD 的大大都玩得很開心~
評價也甚為正面而滿意
「當Ironman報告出爐之後,我亦清晰聽到各位既意見同回應,所以我決定~
   都係買返隻嚟玩先~!!!」

一開始係買咗一隻~真係覺得好好玩~!!!!!!!!!!
好玩到不能~!!!
至於有幾好玩相信有買既大大都知道的了~!!!:$

「不如......自己搞隻War Marchine出嚟啦~!!!」
之後就開始咗整呢隻野既Idea......

o係硬食炒價既情況之下......
其實......o係隻Ironman上面切割......鑽洞......其實是很心痛也流汗......:(
不過最後整到出嚟既感覺......
就算係點整......整到好夜都唔訓都係藉得的!!!

講咁多#大家癮......都係時候去相~!!!

Ironman 既老死~!!!
Tony個Friend~!!!

其實油油油得好爛......"= =:(
我係油咗一層銀色再油煙色...(其實姐係透明黑......)
應該將2隻油撈埋一次油......!!!:no:
今次真係死蠢......

半身~因為買&#21655;2隻......(其實滿敗家的..."><)
所以用&#21655;面相比較差既o個隻&#22175;改~
不過原來另一隻d金色出&#21655;界......:angry:

Close Up

胸   一陣再講點整~

手  好明顯既紅色Joint......
唔敢油......好驚油&#21655;個Joint會郁唔到......
但係又&#25598;唔到咁細既Joint......
有好提議絕對歡迎!!!:71:

腰位   同之前既作品唔同......
股關節唔係山口Joint~
其實有好有唔好~
好就係股關節好Set好多~
唔洗比d山口關節既卡位Set死哂某d位先擺到......
唔好就係拆唔開好難上色......
(唔唸住改既人既無所謂啦~:43:)

肩部Weapon
應該係最煩既改造part......

可動性仍然無變~!!!

飛行pose~!!!
借&#21655;Revoltech綾波麗既台~Thz~綾波麗!

2隻放埋一齊好正......

但係絕對唔可以落閃光......
因為油油技術太爛了......
落閃光會穿幫......:26:

好~搞&#21655;咁耐當然要同各位大大分享自己改造既心路歷程啦~!!!

呢個係War Machine (WM) 既Back Pack
但係心水清既你,可能都會問......
「咩WM有 Back pack架咩....?」

但係因為個人覺得WM有大量實體武器......
同埋「有Back Pack感覺形D~!」
所以就加啦~
其實呢個係久遠年前一隻叫做「微星小超人」既零件~
呢蕭野既好處就係佢可以入電架~
就算要改到隻野發光都唔愁無地方埋電~!

WM一大特徵既檮關炮~
係用1/144重炮手高達既零件~
因為屋企有大量備用(垃圾)零件.......
所以整起&#22175;都有好多零件既支援~!:71:
所以小心屋企既零件(舊件/廢件)比屋企既各種大人(呀媽/老婆)處理掉啦~:DD

肩部零件係Revoltech ARX既刀......
雖然最後修整既地方好多......唉......:(

試造形#1
係用blu-tack痴住先架姐~
試&#21523;個造形先~
而手既槍械係&#22175;自Revoltech Eva 3號機 同 Eva 4號機
當時肩部仍未修改......睇得出肩部既零件係比較高小小......

胸口既裝甲係&#22175;自MG Desting Gundam 既盾牌......:26:

正式郁手!!!
最驚係開心口個洞......
真係好緊張......而第一刀就係落o係o個度......
鑽既時候真係好驚......
心口既係o係模型鋪既造型貼紙~
其實我覺得張貼紙幾靚~!:71:
Gundam 00 既機絕對&#21873;用!!!:71:

改既時候真係好亂......
可以見到隻野已經油&#21655;......

油油......講真係一個失敗......
睇返HT隻WM......
其實睇落好簡單得2隻色~
銀色同鋼鐵黑~

銀色:
Flat Aluminium色

鋼鐵黑:
1)先油Chrome Silver色
2)再油Smoke色

但係油完之後發覺......:70:
應該將Chrome Silver溝埋Smoke一次過油......
而家油得麻麻地......."= =

Body

附加零件

肩甲

可見油得整不勻循......唉......:(

Ironman MK VI + War Marchine !!!!!

扮Art of Ironman 2 個封面~正~!!!

落閃光露餡相......:(

War Machine!!!!!!!:$

就算係整&#21655;好耐訓&#21655;好少......
整好之後就成功感真係......:$太好了!!!

Thz!!!

請大家比&#21523;意見~!
繼續支持我既創作改造~!
大大, 好&#22050;!!! :71:
雖然格硬左d,不過自改的確要讚下:^
:71::71::71:
回復 3# F.S.飛煞

其實講真自己都覺得係有d格硬......
極其量只可以話係一隻「似WM既MK VI」.....

不過改野真係好好玩架~

希望遲D會出WM就好......:handshake:

自行改造的精神

大推啊∼∼∼
我等只能苦苦等待山口出WM了
回復 7# superterry

對於山口會唔會出WM......
我唯有用皇李諾尼嘉既一句說話......
「我沒有把握......
   不過我有希望!」

希望......真係會出啦~!
開頭以為你係拆鞋記野黎裝

不過看完都覺有小小誠意叫改造

油得比我好 應該冇得吐槽

關節你可以買舊 轉輪 例如 BLACK OX  vf19 gr2
回復  F.S.飛煞

其實講真自己都覺得係有d格硬......
極其量只可以話係一隻「似WM既MK VI」.....

不 ...
豬潤 發表於 3-3-2011 08:37 PM

我都希望佢出,限定就咪搞...
你不如改隻MARK 2..可能更討好..
Support for self modification!  :71:
大大好多動物既書...:(

改得幾好 :$
完全見到樓主的心機~:71:
War machine????
完全唔似電影個設定wor!!
不過好欣賞你&#22021;創意同努力!
Good!