Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: wwh

[改造交流] 簡單改善MK4東尼頭縮頸問題~

頭像被屏蔽

thx!!!  i have got mine done, too... ^^

請問係點做手腳呢?
wwh 發表於 2-3-2011 09:22 AM
回復  凶星

你是否將兩邊肩位磨走部份
ultramanwai 發表於 2-3-2011 11:17 AM
我估佢係加長條頸~呢度forum以前有人教學~不過我try過~效果麻麻~依家用百貼膠呢個最好~

係bod ...
雷奧 發表於 2-3-2011 11:22 AM

因為條頸用風筒吹完,抽到頭髮甩色,都分唔開,加上我唔想條頸有任何改動, 所以CUT 斷body, 粒 ball join 再駁長佢, 要鑽癃,上羅絲,落畢地,可能比較複雜d, 總比攪爛條頸安全,撻左Q都只是損失一個舊body~

而家自信心返晒黎
因為條頸用風筒吹完,抽到頭髮甩色,都分唔開,加上我唔想條頸有任何改動, 所以CUT 斷body, 粒 ball join  ...
凶星 發表於 2-3-2011 02:41 PM

好手藝, 可惜我無呢種技巧同材料, 謝分享~:64:
相信好多大大都同我一樣比呢個問題困擾咗一排, 試咗N咁多種body東尼都仲係縮埋咗條頸著衫 ...
wwh 發表於 1-3-2011 11:52 AM

THANKS~~
改完正晒~~~~~~~~~~~~~~~?
因為條頸用風筒吹完,抽到頭髮甩色,都分唔開,加上我唔想條頸有任何改動, 所以CUT 斷body, 粒 ball join  ...
凶星 發表於 2-3-2011 14:41

家驅手???
話時話我想問好耐,粒ball中間連住身個條好幼既柱易唔易斷?
有時換頭真係好驚大力得濟粒ball斷出黎.....
話時話我想問好耐,粒ball中間連住身個條好幼既柱易唔易斷?
有時換頭真係好驚大力得濟粒ball斷出黎.....
colanhong 發表於 4-3-2011 10:41 PM

雖然玩咗咁耐HT都未斷過嗰個位, 不過小心駛得萬年船~
家驅手???
BlackD 發表於 4-3-2011 10:43 AM

係 家駒手!!