Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [純鬧貼]成也風雲,敗也風雲

我好想有一隻eb , 但奈何佢仲未知道幾時會出.....

Michael scofield
買?我一樣會。但出咗大貨先~

sumsum.com 發表於 20-2-2011 10:26 PM

仲要等佢888兩隻或者加4蚊換購先好買......
仲要等佢888兩隻或者加4蚊換購先好買......
MAX 發表於 21-2-2011 01:36 AM

又或者等EB第二、三批貨又無厘頭發佈「完美改良修正之最終究極版本」。
CEO真係吾好怪啲外人話佢哋EB這樣那個...根本做咗不少嘢去挑戰消費者「支持低線極限」。
頭像被屏蔽
本人一隻EB嘢都冇買過,一個月仲差D買咗風雲,但當時冇貨,所以冇買。後來先知風師兄個頭用番個不知所謂,算係好彩。非常為買咗sad貨難過!BTW我真係好唔明阿”Bill爺”點解可以低能成gum,無啦啦成日自己打自己,又死都唔幸say sorry,有事就唔見人,有好嘢就岀黎曬,又講埋D超自大嘅嘢,HT都唔敢話出NBA球星啦!又話出星矢,我都真係唔知點形容呢個人!
佢D嘢仲要唔平WOR,下下過千∼
本人一隻EB嘢都冇買過,一個月仲差D買咗風雲,但當時冇貨,所以冇買。後來先知風師兄個頭用番個 ...
Demon 發表於 21/2/2011 08:24

:71::71::71:
回復 21# mr.elljay

絕對撐你!!:71: (佢自稱BILL爺,自戀自大自我中心,自欺欺人,不負責任,係因為佢第一隻小龍figure賺左舊大錢,沖壞左個腦。)據稱當年死亡小龍勁賣5000隻(HK3200)。條友最大問題係自己輸左都要拿番渣沙同成日倒自己米,有乜理由剛剛推出之後又出個改良版,仲要加句風涼話:「各有各好」。我.....頂呀:angry:!風雲話完賣,轉頭就賣888, 你話係咪博x 呀:53:!非常明白師兄感受!但有樣野你真係佩服佢,佢可以坤到人落叠攞倒figure版權(NBA, Leon, 鬼武者),重要有唔少fans,所以佢只會笑住對你地班友(包括我)講:你一路x,咪一樣照買!有無師兄話以後話唔買eb野,但最後都係得個講字?有唔怕講,我唔會笑你......:66:
我就唔再買了.
ONIMUSASHI会取埋,唔想挞订令经销商难做,而且话实.鬼武者题材我中.
我剛剛想起佢跌左落地都拿番渣沙的一個例子就係佢將會出1/4 T2, 點解我會咁講,係因為佢係自己微博又懶自大咁講,話阿諾個第一版頭雕似到比阿諾睇左都嚇一跳(走哂樣嚇一跳就真:34:)。剛剛刪除左,唔知點解?
(轉載微博:因为尺寸有了更大的空间,可以进一步发挥我们的想象力,加入更多的结构来提升可玩度和质感,比如枪,机械手等等,当中一定会有一些局限困难和成本限制,但我们会尝试去克服∼ 不要被细小的市场去限制,而是去主动创造市场∼ TIME TO GO BIG )
:58:根本係12寸領域已經比人靠爬過左頭,去開發1/4就話可提升玩度和质感?人家12寸都可以造到細緻同有質感啦!所以話佢根本係輸左但又唔肯取他人之長處來填補自己不足,一味賴工廠扣起個模,交貨唔準,博同情,老實講係消費者角度係唔會理你背後辛酸:62:,只係接受:貨要對辨:74:!
回復  mr.elljay

絕對撐你!! (佢自稱BILL爺,自戀自大自我中心,自欺欺人,不負責任,係因為佢 ...
買買買 發表於 21-2-2011 03:24 PM

我仍然會買,只要「大貨實物外型、整體質素ok」吸引我的話。
但「訂」?難咯~

我剛剛想起佢跌左落地都拿番渣沙的一個例子就係佢將會出1/4 T2, 點解我會咁講,係因為佢係自己微博又懶自大 ...
買買買 發表於 21-2-2011 03:52 PM

sorry,佢哋果d 1:4 HD(所謂)像根本大貨質素都吾掂~
我當初賣咗只HD-1001 ,拎貨火滾到我!...立即以$8XX放賣!
我差d中招:(,不過諗起千幾銀又唔郁得,倒不如買多隻12寸好過......:78:
我睇过只1/4李小龙实物,连卖果个都话差~~~~

[工廠扣起個模,交貨唔準]间间厂都有这样那样问题,但作为买家唔会帮你去考虑这些生产细节,我们只关节货期与素质.工厂如何,根本就是EB需要自己去控制的问题.

但个老细这样做人法,比着我系厂都[线]距一锅
EB D 野大貨品質差,價錢貴 ,

so 退左風雲訂之後, 就算題材中, 我都冇幫襯過佢~~

完全對哩間冇誠信既公司失去信心~~~