Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有趣的對話....

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
我見過一個連廿幾三十蚊都唔買比個仔但自己就買一盒幾舊水既玩具tim,做著佢個仔真係陰公
timothy276217 發表於 20-2-2011 01:17 AM

不過一家唔知一家事, 可能阿爸阿媽一直都係要個仔用零用錢買自己野黎學用錢
又或可能係要讀書有點點點既成績先可以買野~
養/教一個細路, 唔係要乜俾乜就好既我覺得~
買唔買俾佢未必係廿幾三十元既問題, 可能係背後佢地屋企買唔買野俾個仔既原則.....
反而如果有老豆老媽下下個仔話點就點, 最後變廢青, 我先覺得個細路陰公~
頭像被屏蔽
不過一家唔知一家事, 可能阿爸阿媽一直都係要個仔用零用錢買自己野黎學用錢
又或可能係要讀書有點點點既 ...
movie_arms 發表於 20-2-2011 11:21 AM

個細路得個幾歲,識咩儲錢:42:加上個老豆係咁同個老細係咁吹水,理都無理個仔,所以我feel唔到佢會有你所講既教仔之道,比着你係現場睇到都會睇唔過眼:67:
有趣...我小時只是抽下扭蛋,多錢時買盒bb戰士砌已很滿足....
個細路得個幾歲,識咩儲錢加上個老豆係咁同個老細係咁吹水,理都無理個仔,所以我feel唔到佢會有你所講 ...
timothy276217 發表於 20-2-2011 11:52 AM

可能我做咗老豆都係咁...屋企d珍藏更加唔俾佢掂!!
頭像被屏蔽
呢個情況
經常出現係我同我個女身上~~
好有同感
個細路得個幾歲,識咩儲錢加上個老豆係咁同個老細係咁吹水,理都無理個仔,所以我feel唔到佢會有你所講 ...
timothy276217 發表於 20-2-2011 11:52 AM

可能最令ching 看不過眼既係個老豆無視自己個仔既態度而唔單係買唔買果廿幾三十元既野~ 的確, 即使唔買都可以有好同唔好既態度~
可能最令ching 看不過眼既係個老豆無視自己個仔既態度而唔單係買唔買果廿幾三十元既野~ 的確, 即使唔買都 ...
movie_arms 發表於 20-2-2011 12:41 PM

可以咁講,其實你聽埋d對話就會完全讚同我既講法:78: