Toysdaily 玩具日報

查看: 12480|回復: 28

[改造交流] 玩玩具,真係要識埋維修先得。。。。。(未完)

話說屋企隻基奧放咗一段時間無郁,突然屎忽痕諗住拎黎影吓相,正在扭扭吓擺姿勢既時候,發覺隻左腳既髋關節有啲緊,一俾力扭就出事喇,斷咗!!!頂!!!之前嗰隻又係斷呢隻腳,家陣算點。。。。。

上次嗰隻整唔掂,所以係網上bid咗隻好平既,真係無諗過會發生同一件事故,唯有硬住頭皮,盡人仕且幫佢做手術。。。。。
手術開始前,先沖涼,不過係佢,要沖個"滾水"涼先。。。。。

涼完滾水涼,佢就好乖哋俾我幫佢開刀解體。。。。。

係之前隻基奧取出無斷既髋關節作替換,為保險起見,要幫兩個髋關節做加固,先行鑽窿。。。。。

鑽完窿就加入金屬支作補強。。。。。

落埋膠,等佢一晚乾透,聽晚手術繼續。。。。。
回復 1# 加爾貓

Good Job & 100% support :71:
guyver fans here !
回復 1# 加爾貓

呢隻係咪加爾巴既角色?
回復  加爾貓

呢隻係咪加爾巴既角色?
manic_yin 發表於 18-2-2011 12:14 AM

係,十二神將中既利赫特。基奧。。。。。
guyver fans here !
humanspider 發表於 18-2-2011 12:12 AM

Yeah!!!師兄你齊晒,勁!!
Yeah!!!師兄你齊晒,勁!!
加爾貓 發表於 18-2-2011 12:17 AM

獸神將村上 - 米拿比斯我冇買到.....:o
因為見佢呢條line冇心出, 又唔亞卡菲爾.,,,,,,所以個陣冇心機買獸神將村上
獸神將村上 - 米拿比斯我冇買到.....
因為見佢呢條line冇心出, 又唔亞卡菲爾.,,,,,,所以個陣冇心機買 ...
humanspider 發表於 18-2-2011 12:24 AM

哎!!新村上好正啵,無買真係可惜呀,依家如果要追番就貴喇。。。。。
Max都係睇住本漫畫同巿場反應黎出,睇本漫畫咁出法,俾著係我都會hold住呢條line,出咗啲容易搵錢既先。。。。。
哎!!新村上好正啵,無買真係可惜呀,依家如果要追番就貴喇。。。。。
Max都係睇住本漫畫同巿場反應 ...
加爾貓 發表於 18-2-2011 12:28 AM

咁真係有排都唔洗再出...
除非十年後完左, 再黎返套動畫, 咁就有機由頭再出 :(
大大話話都睇左套漫畫二十幾年,但睇落都仲有排未到家鄉....
我都係買了五隻便提不起興趣再買了.....
:$加油呀
巴打真係好勁呀 :50:
支持~
用滾水煮無軟化變形咩?
用滾水煮無軟化變形咩?
SHADOW_HUNTER 發表於 18-2-2011 10:24 AM

當佢軟化後我只係拆開放埋一邊,無俾壓力,咁啲件凍咗硬化番就唔會變形。。。。。