Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 入倒 SAD 貨, 你多數會點做?

回復  movie_arms

反而無,因真係好LIKE好LIKE好LIKE先買多件,
但咁多年只得兩次,我反而錢你買了即一 ...
WACOM 發表於 8-2-2011 12:07 AM

俾得出就俾得出, 不過就係浪費既罪疚 VS SAD 貨怨念解除
我買玩具都好大眾化既.....大多都係百多元....我諗我會買多隻係因為佢本身出得幾好OR 我對呢個角色有D情意結 ...
pcwolf 發表於 8-2-2011 12:11 AM

我都係百多元咁上下既貨仔
但係果時會心諗, 即係為呢件貨仔俾三百幾元....
自我修理
阪神 發表於 8-2-2011 12:14 AM

一來我冇咁既功力, 二來唔係全都可以修理......
我以前都幾挑剔
但e+唔會...
因為挑剔會令自已好唔開心
買多d其他玩具,時間會令一切淡忘
連自己有無買過 ...
fatestay 發表於 8-2-2011 12:27 AM

"因為挑剔會令自已好唔開心", 呢個真係唔係自己話唔挑剔就唔挑剔.....
心理呢家野, 有時都唔係百份百可以自己控制, 又同性格有關.....
照玩,除非爛到玩唔到,要換
elvischoi 發表於 8-2-2011 01:00 AM

我D玩具擺多過玩~
有地方就擺,冇地方就掉落垃圾筒。

買到sad貨...第一時間上tb嘈..係最有效方法..車錢可以攞番.只要吹到好似鋪家錯晒咁就得(相都無張可以大把人信).仲有好多2打六幫口,版主又唔會理..跟本唔洗理真假.係一個玩家既網出post..成功申訴機會超過90%.:71:yeah
頭像被屏蔽
如果隻野唔係爛...小花或可以在自己可以修補的情況下..應該自己救番件玩具
即使有時自己都會唔小心玩爛左件野..如果可以救得番..一定救.有時sad唔sad貨.根本好睇你心寬與否.
頭像被屏蔽
有地方就擺,冇地方就掉落垃圾筒。
mr0088 發表於 8-2-2011 09:55 AM

但會唔會入多件?
買到sad貨...第一時間上tb嘈..係最有效方法..車錢可以攞番.只要吹到好似鋪家錯晒咁就得(相都無張可以 ...
老文 發表於 8-2-2011 10:21 AM

網絡的威力......但嘈還嘈, in case 真係要硬冇得換, 咁點?
回復  movie_arms

同意,
有時知到邊到有問題,
總是自動望有問題地方,
可能第三者吾覺OR 無問題, ...
WACOM 發表於 8-2-2011 10:36 AM

"總是自動望有問題地方" <----呢個先係 SAD 貨恐怖既地方
如果隻野唔係爛...小花或可以在自己可以修補的情況下..應該自己救番件玩具
即使有時自己都會唔小心玩爛左件 ...
老文 發表於 8-2-2011 10:38 AM

有時sad唔sad貨.根本好睇你心寬與否. <----以前比較寬, 唔知點解呢家冇咁寬......
同FD加錢換件~~
有FD唔多介意&#22021;就OK,
例如我之前DRAK KIVA個頭中左招,
就加幾十蚊同FD換件冇事&#22021;頭~