Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [MG] Karmen Rider Skull 素組

盒底,有介紹產品廣告

CJ, A哥.....
heero_w_gundam 發表於 2/2/2011 19:06

係 FJ?
如果有大大想用大叔套件黎改成 Joker, 請留意胸部, 手環同腳環嘅顏色係唔同嘅 (紫色加黑色花紋)

大大可以搵 vexdevil 大大早前改 Joker 用嘅貼紙一用
(感謝 vexdevil 大嘅 PS 苦功 :64:)

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-136501-1-12.html
似乎可組成 Joker?
組是你在組到底可不可也給個確定答案
0944 發表於 2-2-2011 06:08 PM

看之前的主題是真的"似乎可組成 Joker"的
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... amp;highlight=Skull
但PC件、胸口件可能不夠
唔錯喎:shiny:
如果有大大想用大叔套件黎改成 Joker, 請留意胸部, 手環同腳環嘅顏色係唔同嘅 (紫色加黑色花紋 ...
garykctse 發表於 2-2-2011 11:20 PM

唔使客氣∼公諸同好!最緊要大家o岩用!:43:
大叔我都入左∼不過未有時間開工,所以睇唔到後面有右身Joker件∼
睇黎我今次可以改JokerJoker喇!(唔知會唔會出埋左身Cyclone件呢?:p)
祝大家買好玩具過好新年!年年買新柜,日日入新貨!:77:
頭像被屏蔽
我想問最後一張圖右邊個四眼哥哥係真人定公仔??
正在發愁
還未有SKULL的包膠
大大的一帖真是時間剛好了
我想問最後一張圖右邊個四眼哥哥係真人定公仔??
tsurugiex 發表於 3-2-2011 01:16 PM

係我的12"公仔 (mini me )
唔使客氣∼公諸同好!最緊要大家o岩用!
大叔我都入左∼不過未有時間開工,所以睇唔到後面有右身J ...
vexdevil 發表於 3/2/2011 01:47

恭喜發財, 大家咁話! :77:

大大要將大叔  d 件改做 JJ, 要留意佢條中間分界係要油番銀色 (所以我話呢套件除左對眼要自己油深透明紅之外, 真係十分好玩, 足可滿足哂三個願望 [Skull, Joker, JJ]) :43:
W 真係好利害, 轉隻色又多幾款商品, 但好多BROTHER 都中。 真係奇怪!
恭喜發財, 大家咁話!

大大要將大叔  d 件改做 JJ, 要留意佢條中間分界係要油番銀色 (所以我話呢 ...
garykctse 發表於 3-2-2011 07:25 PM

我應該會買過隻CJ/LT或者HM黎改∼因為大叔入面無左最緊要o既兩件件 - 心口紋!
不過如果買過隻的話,都唔使用大叔D件∼好難取捨∼唉∼:56:
W 真係好利害, 轉隻色又多幾款商品, 但好多BROTHER 都中。 真係奇怪!
PRIMUS 發表於 3/2/2011 22:16

1) W 的確係再一次係日本同香港再引發拉打熱嘅拉打, 新風格 (美式偵探劇 + 有 d 冒險性同擦邊位嘅處理) 同懷舊昭和風成功地共冶一爐, 受歡迎並唔係偶然

2) 已經有成20 年冇出過拉打模型啦, 而且 MGF 版本比 SHF 更人像化, 可動亦不俗, 而且基本上只需要好少地方上色就可以有唔錯嘅完成度

仲有: W 都只係出左3 個基本 form + FJ 啫, 其他6個笨呆應該唔會出哂 :64:
我應該會買過隻CJ/LT或者HM黎改∼因為大叔入面無左最緊要o既兩件件 - 心口紋!
vexdevil 發表於 3/2/2011 22:19

:Q

(或者可以用膠片僭建....)
1) W 的確係再一次係日本同香港再引發拉打熱嘅拉打, 新風格 (美式偵探劇 + 有 d 冒險性同擦邊位& ...
garykctse 發表於 3-2-2011 10:26 PM

出左既三個基本form 都可以砌埋其餘6個基本form
只係須要買多幾盒交叉砌