Toysdaily 玩具日報

查看: 14902|回復: 34

[週邊精品] 新港版冥王十二宮DVD

[img][/img]

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

成套碟都無相的,不過有聖鬥士資料,星矢只有165cm高
頭像被屏蔽
聖鬥士資料有關星矢那些,十幾年前已經有!!!!!
除了這些,這套DVD有何特點???和之前有何不同???
leo2004 發表於 27-1-2011 12:35 PM

之前的不是無線配音,亦沒有日文。

不過之前的就有5.1聲道。

新版就只係2.1立體聲。
咁舊的好!

之前的不是無線配音,亦沒有日文。

不過之前的就有5.1聲道。

新版就只係2.1立體聲。
我不需要配音
頭像被屏蔽
有無figure?
如果唔係買figure送dvd就不考慮 0.0
Sorry.... 但係....
盒面上 DVD 嘅Logo 同見開嘅唔一樣......
有啲...翻版Feel.....
我有買到呢套~
Sorry.... 但係....
盒面上 DVD 嘅Logo 同見開嘅唔一樣......
有啲...翻版Feel.....
unclechui 發表於 27-1-2011 02:49 PM

之後的冥界篇,極樂世界篇都係一樣
我想睇北歐篇多d
我想睇北歐篇多d
goma1988 發表於 28-1-2011 08:02 AM

北歐篇唔多好睇,拖得太長...
北歐篇唔多好睇,拖得太長...
Lau 發表於 28-1-2011 02:00 PM

當年無乜星矢新品,就好好睇...
當年無乜星矢新品,就好好睇...
mushroom 發表於 1-2-2011 09:56 AM

都可以咁講,應該係話,以前逄星矢的動畫和漫畫都會睇!!

但之前 TXB 播的時候,真係覺得拖得太長,打一個神鬥士可以打 4 集,連最後一個神鬥士出來都要 "擺架子"
,又要舖排...,連最後打希路達都要打集幾兩集先 "真係好野",咁都可以拖到集幾兩集...

都唔知是否這樣,所以 TXB cut 了神鬥士 "尾二" 一集,可能連他們都覺得太冗長吧?? 而那時同學大多都話無再睇下去,他們都說拖得勁,是我和朋友一直又再追看。

而當播海皇篇的時侯,TXB 又賣廣告宣傳海皇篇,是想吸引人睇番星矢嗎? 這真是不得而知...
都可以咁講,應該係話,以前逄星矢的動畫和漫畫都會睇!!

但之前 TXB 播的時候,真係覺得拖得太長,打 ...
Lau 發表於 1-2-2011 01:58 PM

你講第一次播的時候?我直情無睇.....

我睇的時候,係大約七年前,剛出神話,沒有LC,又買齊返TVB星矢DVD,咁咪睇下我一直無留意的神鬥士,那時候睇番懷愐下就唔錯的。