Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 超合金分享討論區

回復 263# CombattraV

曾經見過神物要廿幾K,真係負擔唔起。有人出都願啦!
五連合体................神物, 我都希望有廠返出佢, 但千奇千奇唔好比CM'S出.............
CombattraV 發表於 14-2-2011 19:25

但可能只有CMS肯出...:67:
分享吓啲老餅角色合金先, 小弟唯一嘅EX合金, 神勇飛鷹俠........

呢套 ...
CombattraV 發表於 14-2-2011 04:43 PM
..有無火送呀!超正呀!:handshake:

RE: 超合金分享討論區

你本身有冇訂真三一?
verywai 發表於 14-2-2011 04:45 PM
:unhappy:....原本打算等現貨,而家出唔出到都成問題!
五連合体................神物, 我都希望有廠返出佢, 但千奇千奇唔好比CM'S出.............
CombattraV 發表於 14-2-2011 07:25 PM
....我想max合金出...:shy:
..有無火送呀!超正呀!
323 發表於 14-2-2011 10:41 PM

EX呢set God Phoenix 無呀, 得Unifive嗰set有ja,
呢隻係Unifive早期限定版, 有火鳥送

....我想max合金出...
323 發表於 14-2-2011 10:45 PM

Max都好呀:)
...真三一更慘呀!
323 發表於 14-2-2011 04:01 PM

es合金相對簡單都搞成咁
真三一真係收皮都唔出奇:(
頭像被屏蔽
呢隻三一同黑三一既情況有D似,當年又係訂左好耐先有貨出(當然冇今次咁耐),而且出貨量奇少,有大大話只有千四隻出到(如有錯請指正)。所以如果真係出到的話,我建議見貨即買 ,以免步黑三一後塵 (又或等佢再出別色)。以我記憶所及,EX合金好似冇乜野再版過,最多都係出別色。
唉.............始終背脊問題都係維持原判:49:
唉.............始終背脊問題都係維持原判
CombattraV 發表於 16-2-2011 00:48

無計啦...始終無可能做到原本既設計...
我都唔明點解唔做拆件....合體時拆左隻腳有咩問題呢...:67:
回復 275# verywai

係啦, 設計果個直頭諗埋一邊, 有乜好執著唔拆腳呢 .... :42:
回復 276# cwpp

佢唔拆腳可能係唔想好似大武士咁比人話亂改變型系統呢(不過我都想佢有拆腳VER)
回復  cwpp

佢唔拆腳可能係唔想好似大武士咁比人話亂改變型系統呢(不過我都想佢有拆腳VER)
wpc 發表於 16-2-2011 04:41 AM

但係金毛隻腳既然外露, 拆唔拆都只同外觀有關吧, :DD
如果有人鍾意留隻腳響度, 就算係拆得都可以揀唔拆而完全唔影響或改變型系統喎.
唔拆得就冇得揀囉 :DD.

Anyway, 只是吹下水, 係咪都會入架啦~~ :DD