Toysdaily 玩具日報

查看: 10421|回復: 7

[分享討論] 個人認為 E-PL2 比 E-PL1 的優勝地方

對焦更快,手感更好, 更多 accessories 可用,mon 更大更靚呢啲係人都知,但係有一樣小問題唔講你可能唔知:handshake:
E-PL1 曝光幾耐部機就要 save 幾耐 , 你可能會問,係咪 SD 卡問題吖? 唔好意思小弟 class 2 試過, class 4 試過 , class 6 試過 , class 10 試過,結果一模一樣,如果有 class 100 我相信結果會係相同, 咁會唔會係小弟部機問題? 咁啱小弟自己部機試過,又試過幾部 fd 嘅 E-PL1 , 結果無變,有時影日落,最 critical moment 就可能係嗰一,兩分鐘,你影完我又要等你 save , 有時等成日就係等嗰幾分鐘, miss 咗黃金時間真係極之無癮,好在,今日一試 E-PL2 , 起初都唔為意點解好似咁快影完咁,影完幾張後發覺原來無論 15秒又好,30秒又好,60秒都好,影完即刻可以影第二張,真係一大改進(不過佛光問題如果無辦法改善,又係一大難題:die: ),同埋唔知係咪快門時滯改善咗,因為連拍個感覺比 E-PL1 爽好多:love:

Thanks. :77:

:71:有買貴潕買錯EPL2
又放毒相:handshake: 就快頂唔住啦:love:
好毒~~:no:
影得好好, 相信不是DC的關係, 而係大大你有咁的功內! PRO! :52:
好毒~~
黑色三連敗 發表於 20-1-2011 11:55 AM

買la :^
影得好好, 相信不是DC的關係, 而係大大你有咁的功內! PRO!
kidultrx 發表於 20-1-2011 01:15 PM

請得有理!