Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 如果唔玩玩具,你仲有咩人生目的?

玩電玩、 3C、錶…
玩具係我其中一樣興趣, 唔係我的全部~~
我仲會打機, 睇漫畫, 睇卡通, 睇戲, 行街, 游水.....

喜歡,  ...
鴨仔 發表於 18-1-2011 12:14 AM

totally agree, toys can bring me happiness, but it does not own me.
儲Rolex 啦...又保值 又有得威  又人所皆知
排事業女人屋企先都唔會排玩具下化...
個 TOPIC 名問題太言重喇卦...
玩具 發表於 18-1-2011 01:07 AM
:DD:DD agree
agree
S20081997 發表於 18-1-2011 01:10 AM

X3

玩具唔會係人生目的,從事玩具創作/製作的或作別論~~

樓主係咪想問「唔玩玩具會有乜o野o嗜好」?

男人,大把o野玩啦,
車、相機、音響、女人、古玩、書畫......凡係可以敗家o既o野都o岩!

我自己嘛,都可能係影相~~~
揀玩具係因為佢相對其他嗜好平/健康 (相對音響、影相、賭錢、飲酒、蒲)

我其實中間有廿年冇玩過玩具... 咪打機囉

其實仲有大把野想做...
儲Rolex 啦...又保值 又有得威  又人所皆知
BlackD 發表於 18-1-2011 12:45 AM

XDD..近幾日官方加左價... !#$%$#T$@#%:*
玩具 發表於 18-1-2011 01:07 AM

i think so ...一句到尾..比人"放到無限大"
如果唔玩玩具我會去旅行,去d特別的地方,例如去南美+南極,我間公司有同事去過人約5萬,我d sic都用了差不多啦>t<
如果人生的目的只係玩玩具..就大鑊了.回頭是岸阿老友:64:
玩具只係佔我人生既少數,相比之下,我較鐘意同朋友談天說地,有班固定既單車友會車聚,自分亦係一名童軍領袖,鐘情童軍運動,不過有趣既係,近呢幾年好多新朋友都係因玩具而相識既呢:DD
說穿了 玩具只是我們的精神寄託...
寄託下好了  太沉迷只會成為一事無成的"毒男"
I HAD the same issue as you before. But I have changed quite a lot in the past 6months. So, instead of spending all my money on toys, I starting buying designer clothes and luxury watches, haha.....
我真係唔識得欣賞 designer XXXXX  :(

貴得冇道理