Toysdaily 玩具日報

查看: 18512|回復: 51

[改造交流] [JFF]誰說只有天火文合體,狂派的我…

[JFF-Just For Fun]之前張背景紙執屋時丟左,所以唯有o係地板影,而且唔係太夠光…

前言1:話說音波這一角色,一直以黎都好似好神秘咁(日漫腔),我一向都覺得o係卡通度,佢同其他老變有d唔同既野,尤其係狂派個logo,唔知係我諗多左定點,總覺得狂派logo就係音波個樣…

前言2:真人電影2當中既天火文合體深入民心,及後由Alpha_Magnus所創既classic V級天火文更加強呢個形象。但狂派貌似什麼5合1、6合1之後就冇任何似樣既合體,雖然真人電影2果度天火文玩完一次就冇左,但若果果個形態係可以一直keep住既,我相信文哥會一直將天火老伯既屍骸掛o係身上…(默

所以昨日無聊,隨手拎起隻wfc音波(因為音波算係成個wfc系列裡面最好扭果隻),睇下有冇可能裝o係邊隻度,試左一輪,最後裝左o係wfc麥sir身上,其實與其話"裝",正確鷹到係用麥sir個背甲勉強"夾"住佢…

MODE 1

當然係麥sir做主體,基本上就係將音波變成一個飛翼背包裝備咁

MODE 2

音波做主導,主要o係將mode 1成個反轉,露出音波個頭,及用麥sir個胸甲做尾巴既四手怪物模式

宿敵對決

曾幾何時,我都同大大一樣將D TF「合體」、扭來扭去咁:42:
但而家熱情不再:38:,只係將佢地擺定定
btw大大D合體創意十足:71:,起碼無我己前D合體咁格硬
講起呢隻V級天火文就把鬼火:53:
TF2都成09既戲,家下2011仲未出,等我仲神咁早係tb落定:*

曾幾何時,我都同大大一樣將D TF「合體」、扭來扭去咁
但而家熱情不再,只係將佢地擺定定
btw大大 ...
justwe 發表於 16-1-2011 05:32 PM
本來係嘗試放o係wfc文背部,但可惜文個背甲關節比較鬆,承拓唔到--

呢隻v級電影天火文相信係最#各變迷隱既電影版玩具,我都等緊佢出orz
上下合體好有energon/super link的感覺!第4張好似megatron被吞噬的感覺
上下合體好有energon/super link的感覺!第4張好似megatron被吞噬的感覺
dbutane1 發表於 16-1-2011 05:40 PM

哈,thx cm
第四幅,尤其因為wfc麥個背甲個狂派logo實在太似音波,所以索性當麥sir係二打六,比音波騎住算xd

話說energon我好想搵番隻5合1建造派,知唔知邊度仲搵到?
話說energon我好想搵番隻5合1建造派,知唔知邊度仲搵到? 紫月葵 發表於 16-1-2011 05:45 PM

Movie果隻皆旺有,長腿黑絲姐姐間鋪,二魚有交易。

G1果隻的細版阿苦曾經有,不知被人Bid左未:60:
曾幾何時,我都同大大一樣將D TF「合體」、扭來扭去咁
但而家熱情不再,只係將佢地擺定定
btw大大 ...
justwe 發表於 16-1-2011 05:32 PM

相信Movie 3會出架啦...
我諗孩記都是想在Movie檔期出,D貨可以去得好d。
我都在等緊:D
[JFF-Just For Fun]之前張背景紙執屋時丟左,所以唯有o係地板影,而且唔係太夠光…
前言1:話說音波這一角 ...
紫月葵 發表於 16-1-2011 04:26 PM

MODE 1不錯麻:D
但點解支炮調轉左前後既:@
Movie果隻皆旺有,長腿黑絲姐姐間鋪,二魚有交易。

G1果隻的細版阿苦曾經有,不知被人Bid左未
隨感一亡魂 發表於 16-1-2011 06:09 PM
我要energon/SL果隻devastator/buildron-3-
早排"馬虎"有,不過因個價唔平,諗左一陣決定落bid時已比人即買…
相信Movie 3會出架啦...
我諗孩記都是想在Movie檔期出,D貨可以去得好d。
我都在等緊
隨感一亡魂 發表於 16-1-2011 06:11 PM
希望啦
MODE 1不錯麻
但點解支炮調轉左前後既
隨感一亡魂 發表於 16-1-2011 06:13 PM

你指麥sir支fusion cannon?wfc果隻本來如果放o係左手就係要倒轉插,如果唔係會比個夾夾肩甲頂住嘛,其實純粹放慣o係右手,今次試下放o係左手囉xd
你指麥sir支fusion cannon?wfc果隻本來如果放o係左手就係要倒轉插,如果唔係會比個夾夾肩甲頂住嘛,其實 ...
紫月葵 發表於 16-1-2011 06:16 PM

哦...我都無乜為意依個問題tim:(
我要energon/SL果隻devastator/buildron-3-
早排"馬虎"有,不過因個價唔平,諗左一陣決定落bid時已比人即買 ...
紫月葵 發表於 16-1-2011 06:13 PM

咁搶手?
即家有隻六變獸我都十五十六緊...
咁搶手?
即家有隻六變獸我都十五十六緊...
隨感一亡魂 發表於 16-1-2011 06:19 PM
香港好似比較少見,其實當時SL隻superion同bruticus都係因為FP出升級配件先唔知點解出現番大把貨…
香港好似比較少見,其實當時SL隻superion同bruticus都係因為FP出升級配件先唔知點解出現番大把貨…
紫月葵 發表於 16-1-2011 06:22 PM

仲炒到上天tim:o