Toysdaily 玩具日報

樓主: freelander77777

[分享討論] 你家中有幾多隻ht figures? 重覆keep的也計在內!!

回復  shun1219

mark3應該係ht重要嘅milestone!!
freelander77777 發表於 12-1-2011 11:48 AM

如果話ht重要嘅milestone,我反而覺得係AVP,
果時有個訪問,講過真係令HT個名揚名海外,廣為人知,就係AVP的predator
後期的Joker都好大影響力
回復  shun1219

mark3應該係ht重要嘅milestone!!
freelander77777 發表於 12-1-2011 11:48 AM

無咁後期,應該係由蝙蝠俠和小丑開始多話題,更廣受歡迎....

我有兩隻HT
1)batman

2)Ironman Mark 4

隻隻都係好正,最重要自己喜歡。:43:
無咁後期,應該係由蝙蝠俠和小丑開始多話題,更廣受歡迎....
leo.fans123 發表於 12-1-2011 06:13 PM

right ~,, joker DX 01:61:
回復 63# leo.fans123

呀對對,應該是batman,還記得第一次在display 睇到時,真係眼都凸埋,跟住就萬劫不復了! :45:
如果加埋batpod同batmobile, 應該係38隻。

今年會增加大約五到十隻

我的第一個HT係elder predator2, 一中毒返唔到軀:59:
我的第一個HT係ROBOCOP
頭像被屏蔽
雖然我都入幾多HT figures,但好多時都好快放返出去。可能因爲對外國角色無乜感情。多數都係爲製作精美而買,攞返去玩一排就唔想再keep。另一原因亦可能HT嘅二手價幾硬吓,賺玩都抵。

反而medicom咸超同幪超我就有儲。但係M記個勢好似已大不如前。而家forum多人討論的是HT而非M記。二手M記拍賣都無以前咁多人要。
回復 67# 炒飯俠

你就好啦,我都想追返隻robocop,但現在巳經是天價了!!:70:
回復 63# andyng17

batman 實在太正了,自己就買了三隻,一隻愛嚟玩,兩愛嚟 keep!!:52:
只有兩隻家駒,點解唔問有幾多隻非HT?我都冇興趣HT, medicom反而平均一個月都入一、隻吖!HT真係冇興趣~
回復 72# hongwohse
medicom都有唔少,包括全套rider(係無入後期版的sky,新版黃絲巾和電王的拳太郎),1套jojo,1套龍珠,1套北斗,1套熱血高校,仲有其他不下數十隻,加埋又係過百.....
得8隻
Barney Ross, T800(T2 version), godfather, Leon(biohazard) x 2, 霧忍才藏, Wesker, Chris
我得2隻,ironman mark IV 同 War Machine only.:34:
可能入埋Mark V. HT d野咁貴(我買完唔係唸住會放返出去),以後一年最多入2至3隻。:36: