Toysdaily 玩具日報

查看: 8470|回復: 29

[分享討論] 大河原邦男透露6月Gundam fans會有surprise

如題,大河原在自己的twitter內預告今年6月左右Gundam fans會有驚喜:
http://twitter.com/mydogcopelove/status/21096090593927168
又透露Gundam the Origin 3月左右便會完結:
http://twitter.com/mydogcopelove/status/21101110609580032
之後一D日本網站也作出預測,如Remake 0079、Gundam The Origin動畫化、劇場版Gundam Seed、Gunpla Builders TV化、新Gundam TV系列等,
大家覺得呢個surprise又會係乜呢?不過依家還是拭目以待
Gundam The Origin-外傳-少年馬沙-ova
當年胎死腹中ga F91績集!海盜!!
我估係新TV動画嘅機會大D,
因為又可以出整個系列一大堆產品..........
劇場版Gundam Seed<-----------------唔想睇wo:ar:
G series 14th gundam fighter

會給我最大的驚喜 ---> 笨大正式收購創通
會出現機率 ---> 0.001%?

也會有點驚喜的 ---> 笨大正式向Model Graphix收購Sentinel, MG誌又肯賣.
會出現機率 ---> 0.05%?

另一些大概會出現機率也是0.05%甚至以下但又想發生的大概還有笨大把兇鳥系列正式納入高達系列(沒收購到創通之前都很難)
Sentinel動畫化(和笨大收購到版權的可能性差不多)

其他? 再看看狀況吧.
會被稱為驚喜應該是自己認為不可能發生,
或者沒預想會發生的事. :he:

沒這種水平的, 其他甚麼重製初代之類的,
都沒甚麼驚喜了.(尤其說要重製初代的SEED搞到後期根本完全脫軌...)
大河原邦男............ If new Gundam designed by him again................. :63:
S rating :30:
Remake 0079  :71: x 9
Gundam The Origin動畫化 :71: x 4
劇場版Gundam Seed :71: x 8
Gunpla Builders TV化 :71: x 10
新Gundam TV系列 :71: x1-10
大河原邦男............ If new Gundam designed by him again.................
Douglas.M.Saint 發表於 10-1-2011 09:30 PM
fat + short + still remain @ year 1979 or B4 :50:
New Gundam series, please.
會唔會由打外星人呢.
會唔會由打外星人呢.
sniperon99 發表於 12-1-2011 01:36 AM

打外星人無問題,打返D軍事人形&#22021;外星人就得喇,點都要有兩軍作戰,鬥駕駛技術,鬥戰略致得。

如果一定要致敬初代,點解唔拍Gunboy&#21867;,ZION星人,超級系打法,女艦長(美莉),連紅彗星都係女&#22175;,&#21873;晒依家D人口味啦~~~

硬係覺得依家D人鍾意將高達由真實系過渡去超級系,咁就去盡D啦,大合体先致係王道,唔好到喉唔到肺,想玩又唔敢玩,做咩&#21867;?
其實出乜都無所謂... 好睇就得...

要期待就真係想佢用Gundam Origin做藍本重製《機動戰士Gundam》... 反正近年興重製... 順便俾班小朋友知道咩先係Gundam...

話時話... 有無聽過&#21874;細路見到Gudnam GP-03D... 就話佢抄Gundam Seed&#22021;流星?...

小櫻上
話時話... 有無聽過&#21874;細路見到Gudnam GP-03D... 就話佢抄Gundam Seed&#22021;流星?...
小櫻 發表於 12-1-2011 09:01 AM

其實一個人對自己出生前&#22021;事物,好難有時空上&#22021;認知,就算資料上查得到,感受上都唔能夠追得返。
你問我乾隆同秦始皇,咪古裝人囉,武俠片裡面係邊個朝代都未必搞得清~~~~

據我所知,哩個版面&#22021;大大有唔少都無睇過初代高達,亦唔肯睇返,理由大多係畫得太差,節奏慢之類,但係如果真係想作為一個課題來研究高達&#22021;話,連文本都未睇過,有點兒那個吧~~
翻拍係好,不過唔可能代替原作&#22021;價值,如果自認係金庸迷,點可以剩係睇過周星馳&#22021;鹿鼎記,而無睇過原著呢?