Toysdaily 玩具日報

查看: 9546|回復: 36

[詢問] 請問在賊船訂野會不會坐地起價?

經常聽到有版友投訴在這店那店訂貨,到貨後坐地起價...
我想在船仔訂MP01(final ver)喔,請問會不會坐地起價?
好像有人試過現貨炒起時唔比貨訂客自己炒
會有機會加價的啦, 職員會說有機會(加價), 但不大, 即是沒有肯定不會加尾數~
MP01 no need to pre-order.....
如果張訂單寫晒實價係到 佢就唔可以加
如果張訂單寫晒實價係到 佢就唔可以加
aoa 發表於 27-12-2010 04:42 PM

不, 最好是訂單列明價格不會再作出變動...:67:
不, 最好是訂單列明價格不會再作出變動...
手榴蛋包飯 發表於 27-12-2010 06:25 PM

她們是大公司,訂單D字又怎會唔益自己,上面寫明價格是臨時的,如果因日圓匯率,市場因素等原因價格可變
我主要在那裡訂FIGURE,未試訂左加價,但冇貸就試得多
有次話冇貨退我訂,但半個月後卻放左隻抄價貨出來賣:53:

其實不只玩具,買野在大公司買其實最冇保障,一但有事發生要打官司,人地錢多,一定打死你,小市民根本冇錢冇時間打官司.相反小公司少錢,願意和解機會大些:oh:不過說到尾消費者是最冇保障:60:

在香港做蟻民直可憐:cool:
賊船D員工都係X街
盒蛋自己抽完先拎出黎賣
賊船D員工都係X街
盒蛋自己抽完先拎出黎賣
lf@king 發表於 27-12-2010 10:33 PM

I heard many bad gossip about it.
大家識講佢係"賊船",都知唔少間野D衰野,SO都係齋睇唔買多:73:
經常聽到有版友投訴在這店那店訂貨,到貨後坐地起價...
我想在船仔訂MP01(final ver)喔,請問會不會坐地起價 ...
隨感一亡魂 發表於 27-12-2010 03:15 PM

I also call it 賊船... yet I've been an occasional customer of its causewaybay shop since 2007 & never hv problems with pre-orders & regular purchases..  I think it's by chance..:58:
頭像被屏蔽
咁樓上咁多位應該去邊度訂又穩陣又相對較平呢?
樓主會否考慮去壞孩子呢 ?
咁樓上咁多位應該去邊度訂又穩陣又相對較平呢?
ranger_ckk 發表於 28-12-2010 03:07 AM

係lu...我都想問...