Toysdaily 玩具日報

查看: 13522|回復: 18

[玩具報告] Figma 龍騎 Rider Dragon and Wing

真係忍左好耐, 終於等到蝙蝠出埋, 一次過入埋龍騎. 老實講呢隻龍騎既QC真係麻麻, 尤其係個面相, 真係唔係個個得, 我都簡左好耐先覺得呢隻ok.

龍騎我估好多大大都係TD講過, 今次講下蝙蝠, 佢既QC問題就少好多, 只係要留意下銀油油得好唔好就差不多可以收貨, 頭部無龍騎咁麻煩, 油完黑間又要油紅眼, 可能係因為咁所以工序比較簡單(我估), 亦因為咁QC較易控制.

先來龍騎post

兩者合照,

當然今次主角係佢..

後面果隻....

活動能力同SHF有得揮, 同埋無隻都跟埋個stand

不過如果有斗篷, 就唔可以用原來既stand......

斗篷尾係有鉄線, 所以可以摟成點都得....

最後來幾張電單車look, 首先係龍騎

之係係蝙蝠

後記 : 如好多大大講, Figma拍埋SHF會覺得細左少少, 不過就係因為咁, 所以佢地又可以坐返舊車都好Fit, 可玩度又提高好多...有興趣既朋友要早些買, 以免食抄價之餘又要無得簡.....

多謝收看:64:
good pics

anyway未出之前 滿心期待...出完之後...為之卻步...=-=
睇下其他人既相就滿足了
電單車 very good~~
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
一向對Figma有極高評價...

但拉打們既QC令人失望...  我都揀好耐先搵倒隻Knight個頭銀油出界出得少d

唔知應唔應該繼續買...

但拉打們既QC令人失望...  我都揀好耐先搵倒隻Knight個頭銀油出界出得少d

...
呂品器 發表於 21-12-2010 10:36 AM

QC實在係達吾到figma一向水平:42:..希望跟住好d..
最尾個句 "有興趣既朋友要早些買, 以免食抄價之餘又要無得簡....." 有D賣廣告之嫌 :34::34::34:
最尾個句 "有興趣既朋友要早些買, 以免食抄價之餘又要無得簡....." 有D賣廣告之嫌 
hali 發表於 21-12-2010 12:18 PM

咁都有得話人賣廣告?樓主又無叫你去邊度買唔洗捱炒,只係自己欣賞件玩具既正面評價渣麻!

...
呂品器 發表於 21-12-2010 10:36 AM

I randomly picked one box out of three... and the QC isn't as bad as originally thought.  Perhaps I'm not a perfectionist & I find this bat knight better than dragon knight.
good pics

anyway未出之前 滿心期待...出完之後...為之卻步...=-=
睇下其他人既相就滿足了
果汁先生 發表於 21-12-2010 02:35

其實都唔差, 不過又無水晶眼, body又細少少, 價錢又高少少, 值唔值真係睇下你又對佢地幾多愛.....:52:

電單車 very good~~
kingeltshan 發表於 21-12-2010 10:32

我可能都係因為架電單車, 先所以會去買Figma Rider.....:76:
總覺得隻 Knight 個咀做得唔係好好...但對佢膠衫又非常喜愛。
個人較喜歡 figma 因為笨大的總是濘蠟蠟....
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
QC實在係達吾到figma一向水平..希望跟住好d..
takeshi 發表於 21-12-2010 11:28

但願如此....:42:

最尾個句 "有興趣既朋友要早些買, 以免食抄價之餘又要無得簡....." 有D賣廣告之嫌 
hali 發表於 21-12-2010 12:18

哈哈..... 真係? :34::34:  老實講只係QC太唔穩定, 所以如果已下定決心唔買就好D, 如果心大心細又想要後追先至追到差野就唔抵....:68:
咁都有得話人賣廣告?樓主又無叫你去邊度買唔洗捱炒,只係自己欣賞件玩具既正面評價渣麻!
kirin小黑 發表於 21-12-2010 12:33

多謝回應同支持:77:

I randomly picked one box out of three... and the QC isn't as bad as originally thought.  Perhap ...
roundbun 發表於 21-12-2010 13:22

Totally agree!:71:
騎士真係唔知點解一開賣就炒味好濃...
唔知而家過左幾日有冇返多 D 貨呢 ?
龍騎就真係盡早買 , 為免剩返 D QUALITY 太差o既貨...
想睇價就去 figma 報價區...

btw 騎士 quality 係好過龍騎好多
龍騎真係無眼睇...