Toysdaily 玩具日報

查看: 2535|回復: 21

[分享討論] 無視反對 政府硬上弓申亞。你支持定反對香港舉辦亞運會?

頭像被屏蔽
香港遲早暴動ga啦:38:
算啦!:42: 公帑係要嚟浪費家嗎!
未見其利,先見其害...
同高鐵一樣.
為了香港全面都市化作出了重大的一步....
令香港貧富差距更大....
好似北京咁...
一條街係畀遊客行.美輪美奐..唔會有當地人住...
但隔離一條街就好舊好污糟 當地人迫晒係果度
香港好野....
繼續都市化 國際化/
等所有人窮人 都餓死啦
個人對運動項目實在係冇咩興趣...  我係唔贊成既  :(

香港人要運動既就會去做,唔會既唔會睇完亞運就去。後者就算去玩一輪,咪又三分鐘熱度。

對唔住,香港運動員,由於我個人係你地身上冇任何得著,亦唔係點用過公共運動設施,所以我作為納稅人,對起運動設施一d興趣都冇。

將果50億,支助運動員作日常開支、比賽經費、興建訓練中心、推廣運動項目、招聘高質數教練領隊..........搞多幾瓣好過啦!下下都黃金寶,一個唔覺意佢響條街練車俾架密斗對冧左,就知乜野叫做應有既體育設施啦!
:58:
邊有民意咨詢過,根本一早就打算強行做...
政府指免費打印相片活動與申亞諮詢無關
【12:20】2010年12月15日
【on.cc 東方互動
專訊】
政府早前推出「微笑支持香港運動員」活動,免費為市民打印相片;有議員接獲投訴,指相片印出來後多了一行「支持香港申辦2023年亞運會」的字句,質疑政府誤導市民。民政事務局局長曾德成在立法會回應表示,有關活動旨在推廣體育文化及提升氣氛,與申辦亞運無關,亦不會納入申亞諮詢的數據內,而為市民打印了的3600張相片,當局會研究是否燒毀以保障市民私隱。
將果50億,支助運動員作日常開支、比賽經費、興建訓練中心、推廣運動項目、招聘高質數教練領隊..........搞 ...
常威 發表於 15-12-2010 01:26 PM

agree!!!
幾十憶直接拎去攪好d體育資源唔得咩??
係都要經一經亞運先?
本末倒置!!!:53:
反對!  :blame:
我係反對的~~~不過政府點會理我地d蟻民~~~:no: 我睇唔出政府係教育政策上體育科有乜大改~~~~:78:
我係反對的~~~不過政府點會理我地d蟻民~~~:no: 我睇唔出佢點重視運動~~~咁多年體育科有乜大改~~~~:38:
至少六十億元, 吃屎政府...:blame:
objection