Toysdaily 玩具日報

查看: 17892|回復: 17

[改造交流] sic den-o ~ 異魔神 之 改造 ~ !!! 已更新 --- 多圖

sic den-o ~ 異魔神 之 改造 ~ !!!

sic 的den-o 系列 42,43,44,47,48, (除了45,冇跟異魔神)  每盒都跟一隻 異魔神 ~!!!

但是在5隻 異魔神 中  .........
以下是個人睇法~歡迎討論但不喜勿插~!!!
我覺得 47, 所跟的 異魔神 (藍龜)  係最5掂~!!!!

*主體本身就好大份, 但個頭就好細, 個頭隻顏色同個身勁5夾, 而且頭及面部造型又勁樣衰~!!!

*四技有問題  好似" 大比 " 勁粗 (不過都仲可接受)  仲有 特別係個 " 薄頭 " 位 大舊到咩咁ar !!!

就係呢一堆問題~我終於忍5住~要搞搞佢la~!!!

隻野最大個問題~係個比例上~
其實只要改動小小野~成個比例就會5同晒~!!!

而改造ge重點~就集中係個 " 薄頭 "位到~!!!
好5講多~睇圖la~好易明~!!!
(由於改造了一邊手才記起~~忘了拍未改前的相 so 我唯有用呢張頂住)
<<<<<<此圖用小畫家整的~請見諒~!!!

我改了一邊來做一個對比~

以下是對比圖~
                                       左~改動前                                                                                                                             右~改動後

左~改動前                                                                                                                             右~改動後

大家又覺得點睇?有咩睇法~???

改造過程~!!!

完成~!!!

唔錯唔錯~
其他SIC改造~LINK
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-142972-1-1.html

SIC 28 ORPHNOCH 狼巧 (TV Ver.) ----- 腿部改造

Kaixa (TV Ver.) ----- 頭部改造

改得ok&#21526;
點改?
仲有~仲有~我剛開始動手GE~!!!!

sic den-o ~ 異魔神 "齊格" 之 改造 ~ !!!

有空再貼~!!!!
改得ok&#21526;
點改?
GTO 發表於 14-12-2010 02:49 PM

我已保貼 製作過程相  過程十分簡單的~整睇圖都明~~~~!!!!
我第一眼比你個頭像吸引住:shiny:
我第一眼比你個頭像吸引住
sk9091 發表於 14-12-2010 06:29 PM

哈  ~!!!     呢一張  ~???     正呢  ~!!!

SIC Kamen Rider W 之構想圖 ....... (未完成)

呢到有 LINK~
異魔神 "齊格:71: me too
異魔神 "齊格 me too
冬暖夏涼小恐龍 發表於 8-1-2011 11:02 PM

我的進度 都完成了一半 (未完成 50%)
我近期好多野搞~SO~.............................................
貼住一DD  先LA~!!!!

最尾戈張拍得太光TIM~~呢一張LA會好D~