Toysdaily 玩具日報

查看: 7123|回復: 16

[分享討論] Kamen Rider Climax Heroes

Kamen Rider Climax Heroes

當大家提到幪面超人既玩具時
大家一定會諗到SHF或者SIC
因為呢2個系列既幪面超人係比較出得齊D款式
而SHF出幪面超人既款式同速度的確係能人所不能
不過下下都百零二百幾蚊隻
要儲齊都唔係話平
而且地方細D既都Show唔得晒咁多隻出黎
基於種種原因
小弟玩的就只可選擇小比例的公仔了

近日出左OOO的combo盒蛋
又齊集了平成的幪面超人主腳了

看一看圖會發現
為何又高又低咁奇怪呢
這個也是沒有辦法的
由於沒有一個小比例系列可能長做
所以大家也來自唔同系列
有自家系列盒蛋, MRS, ActionFigure, 景品
當然咁既價錢也別要求這麼多

古迦

亞極陀

龍騎

響鬼

甲鬥王

電王

月騎

Decade

W

OOO

唔知大家有冇玩最近出既Game
Kamen Rider Climax Heroes OOO
係PS2出之前的拉打Game小弟就冇玩過
不過就咁睇分別好似唔太大

選角方面感覺怪怪的
有晒13龍騎
但其他系列又得一兩個
最大問題係好多都冇大畫面超必
有D好似負電王咁得幾招

最好玩是555的Start up

發覺暗黑甲鬥王都幾屈下
暫時只能87Hits

奇怪為何有555的Autovajin
又係冇乜招可用
但前輪格林機關槍的攻擊力是超級可觀
其實MRS是不俗的系列, 可惜無疾而終. 可動高, 亦附送了必要的附件~

唔, 非MRS的阿極陀的身形比例...很裝著XD
CCO的OOO相當不錯, 但為啥不肯附送展開的爪和劍刃...
:71:呢個game我系psp到都有玩啊,都算幾好玩,有點激動,可以有甘多款拉打用,但感覺有d必殺大畫面都無做出來,都算幾好玩,555兩個形態都幾好用,加速那個有d似kabuto的clock up,請問大大,開始的故事模式系咪要000同w玩曬,先會有齊d來打用噶?我玩左w條線,都打出左d隱藏的,但系系vs cpu果度點解有無得用ge?
回復 2# 手榴蛋包飯

MRS的確係幾好的盒蛋
唔再出的確很可惜

我覺得OOO的腳長左D
造返DCD的長度會好好多
那2個全系的人仔
如不是為了變身真的不會買
什麼也沒有可玩
呢個game我系psp到都有玩啊,都算幾好玩,有點激動,可以有甘多款拉打用,但感覺有d必殺大畫面都無做出 ...
bond123 發表於 11-12-2010 04:12 PM

末日模式只需玩其中一個就好~
有很多拉打都需要在這個模式可以使用時選用一次才能在其他模式使用~
至於有些暗黑拉打們, 例如奧汀, 王蛇等就要玩第14關數次~

特別的是W的Cyclone Accel Xtreme要集齊其他角色再在arcade隨機抽選才會出現~
呢個game我系psp到都有玩啊,都算幾好玩,有點激動,可以有甘多款拉打用,但感覺有d必殺大畫面都無做出 ...
bond123 發表於 11/12/2010 04:12 PM

網上的說法是這樣的
1.劇情第14關玩爆6次,得到暗黑騎士眾、龍騎角色們同格連等
2. 第1-13關接觸所有頭像的地方,跟住開始關卡前選用剛拿到的人
3.完成以上兩個步驟後打街機模式,按隨機鍵一定次數後就抽中最後隱藏人物CAX,再用佢爆機就全人物
網上的說法是這樣的
1.劇情第14關玩爆6次,得到暗黑騎士眾、龍騎角色們同格連等
2. 第1-13關接觸所有 ...
玩具Kenny 發表於 11-12-2010 04:31 PM

有順序的呢~
利刃>王蛇>負電王>龍牙>黑Kabuto>奧汀>格連~爆6次~
一提起隻game就有d唔開心…好多角色都冇超必T^T
:71:
有順序的呢~
利刃>王蛇>負電王>龍牙>黑Kabuto>奧汀>格連~即是要爆7次~
手榴蛋包飯 發表於 11/12/2010 04:46 PM

次數那些不必深究吧
反正沒有其他選擇
打到有就是了

比較想知打雜魚時點樣擋??
見到咁齊人 , 希望SHF可以快D出晒平成拉打D基本Form先
末日模式只需玩其中一個就好~
有很多拉打都需要在這個模式可以使用時選用一次才能在其他模式使用~
至於 ...
手榴蛋包飯 發表於 11-12-2010 04:19 PM

唔该晒:73:
網上的說法是這樣的
2. 第1-13關接觸所有 ...
玩具Kenny 發表於 11-12-2010 04:31 PM

多謝大大提點,:71:
OOO's真係大呀哥
次數那些不必深究吧
反正沒有其他選擇
打到有就是了

比較想知打雜魚時點樣擋??
玩具Kenny 發表於 11-12-2010 06:06 PM

不能擋(沒有誤)orz
唯有轉頭跑或者用rider cancel...