Toysdaily 玩具日報

查看: 3973|回復: 12

[個人收藏] MG FIGURE-RISE 超級撤亞人悟空

制作同之前隻悟空分別不大~只係D頭髮夾口磨到手軟~

gj :71:
尤其係件 (爛) 衫 d 質感 :$

不過小弟覺得件衫對爛袖顯得件衫厚左 dd
其實我都唔明點解爛兩層袖~
效果吾錯~~期待下隻作品
lot 兄: 如果你補隻路飛同悟空 d 夾口補到火哂嘅話, 小弟只可以講, 你下一隻 MGF W HM 將會火都黎埋 (heat....), 因為佢果兩支棍 (原裝同收係背上縮短嘅模式) 都係左右分件, 而且伸縮果部份, 如果你跟足說明書去做, 就包你...... 你做到就明架啦 :70:

另外左支棍同埋兩隻小朋友 (Stag Phone) 一定會油到手軟之外, 最離譜就係支收係背上支棍, 原本應該分色嘅地方 (中間紅色 W 未樣部份) 向住 W 背部嘅地方竟然...... 冇分色 :53:
lot 兄: 如果你補隻路飛同悟空 d 夾口補到火哂嘅話, 小弟只可以講, 你下一隻 MGF W HM 將會火都黎埋  ...
garykctse 發表於 12-12-2010 10:15 PM

唔LA係呀? 我上1999見到說明書~支棍唔係冇夾口咩?
唔LA係呀? 我上1999見到說明書~支棍唔係冇夾口咩?
lok12049 發表於 13/12/2010 23:45

支棍剩係會伸縮嘅部份 (即係你見到銀灰色嘅地方) 係一整件出, 但係中間黑色嘅地方係左右分件嘅 :70:
支棍剩係會伸縮嘅部份 (即係你見到銀灰色嘅地方) 係一整件出, 但係中間黑色嘅地方係 ...
garykctse 發表於 14-12-2010 08:51 AM

算啦~都補到麻木晒~照殺~
gj
尤其係件 (爛) 衫 d 質感

不過小弟覺得件衫對爛袖顯得件衫厚左 dd
garykctse 發表於 11-12-2010 09:44

同感

在衣服的處理上
實在是很讚吧

good~~~!
算啦~都補到麻木晒~照殺~
lok12049 發表於 15/12/2010 01:18

尋晚終於 (部份) 齋卜完成, 用左三晚時間 (當然係斷斷續續啦, 唔駛做功課咩...) :51:
如果咀嘅滲線用啡色會重正 :)
樓主好野
呢隻野買果時好有衝動
打開一睇完全無乜意慾

因為如果淨係素組
隻野d色同質感好核突

除非好似樓主咁俾心機
個樣好惡呀......
惡到好似邪惡角色咁......
我覺得眼袋位d陰影可以淺返小小~
不過都做得好好!