Toysdaily 玩具日報

查看: 5224|回復: 13

[玩具攝影] 快拍數張SHF MASKED RIDER KIVA EMPEROR FORM

KIVA其餘嘅型態都完全唔啱我口味,唯恐EMPEROR FORM叫我眼前一亮。

可惜玩具個頭做扁咗兼有少少水桶形,其實官圖裡面嘅造型已好接近,但最後出嚟嘅成品又係兩回事。

響喱度都想講下腳掌問題,我自己唔介意係膠定係鐵,畢竟都唔再係裝著變身,有幾多係鐵都冇咩所謂,但轉用膠之餘都唔好將個

一直深受玩家歡迎嘅腳掌雙關節設計換咗做簡陋嘅單一ball joint設計啦......:42:

係就係企到,但要擺個稍為大幅度動作pose時就攪到腳掌唔到地。唉!!!!! 倒退......倒退..........

D相好靚,令我有小小鍾意佢^^
可惜玩具個頭做扁咗兼有少少水桶形

Totally agree and I haven't bought it becasue of this!  :(
要擺個稍為大幅度動作pose時就攪到腳掌唔到地。唉!!!!! iorik 發表於 2-12-2010 12:34 AM

完全同意 :64:
本來無緣入sic既e kiva, 想入shf既, 不過見到個頭形... 卻步
但大大你影得好靚仔:71:
完全同意
superterry 發表於 2-12-2010 09:35 AM

x2, 講得好岩...
支持支持~~
但大大你影得好靚仔
老文 發表於 2-12-2010 11:51 AM

但你都應該發現我全部都影佢側面,冇影過佢正面,皆因佢正面有d趕客。
回復 3# Douglas.M.Saint
我本來都打算只入Dark Kiva,後來見得佢一隻好孤獨咁就入埋Emperor form陪佢。

人嘅適應能力好強,你會慢慢睇慣咗,又或者你會習慣永遠打側少少嚟望佢。
其實官圖裡面嘅造型已好接近,但最後出嚟嘅成品又係兩回事
iorik 發表於 2-12-2010 12:34 AM

totally agree.... 笨大官圖與實物出入一向很大!! :no:
型令正:71:
完全同意
superterry 發表於 2-12-2010 09:35 AM

十卜十卜!!!
係就係企到,但要擺個稍為大幅度動作pose時就攪到腳掌唔到地。唉!!!!! 倒退......倒退..........
iorik 發表於 2-12-2010 00:34

Agree, 所以呢隻野我都無咩心機去玩, 想做既好多都做唔到/做得唔夠好