Toysdaily 玩具日報

查看: 10026|回復: 15

[新品消息] 電子分光人/火超人2010新look

個機械人當年叫咩名?
個個都大過我...只係係幾好紙本果D書仔睇過...
no 電子分光人 , 左起,火炎超人(Fireman),電光科學人(Mirrorman),珍寳A (Jumborg A)
電子分光...good,,,,起碼30年歷史
嘩! 唔講唔知新一代超人原來咁有來頭!!
GurenFire, Mirror Knight, Jumbot 的先祖嗎?
型爆~~~~
新造形掂喎~~~:shiny:
logo都一樣哈哈哈
新造形掂喎~~~
黑色三連敗 發表於 30-11-2010 03:06 PM

唔知點解:58:

見到Jumborg A 新造型~~Jumbot,

我就諗起佢識打摔角:34:

筋肉人~~~羅賓
唔知點解

見到Jumborg A 新造型,我就諗起佢識打摔角

筋肉人~~~羅賓
williamhychan 發表於 1-12-2010 03:52 PM

我都係咁諗喎~~~yeah~~~:x 果然我地2個係老餅~~~:he:
Jumbot 有D似電光超人Gridman
我都係咁諗喎~~~yeah~~~ 果然我地2個係老餅~~~
黑色三連敗 發表於 1-12-2010 03:57 PM
Jumbot 有D似電光超人Gridman
gunbaron 發表於 1-12-2010 05:38 PM

都有d似喎~~~:DD

回復 13# 黑色三連敗

等我仲鬼死咁開心,真係以為有新版既[電子分光人]添!因為我係佢既超級FANS!

其實我都知係無乜可能有既!點解???咪就係因為2002年原本係[電子分光人]片集誕生30週年紀念,制作公司本想重新制作,全新一輯的以2男1女為小隊的[新電子分光人]片集,而舊主角 "蒲生讓二" 則晉升成為司令官!更推出大量不同SIZE 和 顏色的電子分光人膠公仔,復刻版漫畫,DVD BOXSET和龐大宣傳計劃添

............................怎知制作公司竟然發生大火,將[電子分光人]舊有珍貴資料和[新電子分光人]制作計劃書內容,全都一把火燒為灰盡,制作無期胎死腹中!!!

在本年1月4曰更傳來壞消息,我的兒時偶像[電子分光人]主角"成川哲夫"己經肺癌病逝>>>>>>>>>>嗚嗚嗚嗚嗚

電子分光人/主題曲OP
http://www.youtube.com/watch?v=3jx252ZZ8jU

電子分光人  DVD BOXSET
http://www.amuse-s-e.co.jp/spectreman/second.html

回復  黑色三連敗

等我仲鬼死咁開心,真係以為有新版既[電子分光人]添!因為我係佢既超級FANS!

其實 ...
G-man 發表於 2-12-2010 03:36 AM

估唔到您係粉絲~~~都係個句~~~一日未死~~~一日都有希望 :$