Toysdaily 玩具日報

查看: 21457|回復: 30

[玩具攝影] 遇怪魔我即刻變大個!!時空進化!!!

期待已久的D-Arts系列終於登場
頭炮為Digimon Adventure 01主角八神太一的拍檔精靈的究極體 - 戰鬥暴龍獸
回憶起我們小時候, 閉上眼睛就能感受
他們當天進化了, 我們今天長大了, 熱情未減
當時兩大主角究極體 用盡全力才戰勝究極吸血魔獸
誰知回到數碼世界立即被暗黑四天王打得落花流水
最後慢慢吸收經驗,才逐一撃破
在此也獻上當年陳浩南主唱的主題曲
http://www.youtube.com/watch?v=dcDPikJ_mog&feature=related

玩具是全膠宴
不過在燈光下的金銀色反光得十分不錯,收貨了
關節有點鬆,特別是腰部
對比起玩過的Robot魂是差了點
但作為Digimon唯一update的玩具,滿意了

"D-Arts"的字體很有Digimon的感覺

小滲線了一下

電鍍爪,好像比原設的長了點

勇氣之證明! 勇氣紋章

附送的蓋亞能量炮

其中兩片火焰的根部跟指甲之間的空位能夠接合
把蓋亞能量炮卡在手中

蓋亞!!!

能量炮!!!!!

戰鬥暴龍獸的另一必殺技: 戰鬥龍捲風

當時被暗黑四天王之一的鋼鐵海龍獸逼致走投無路
巨鯨獸為救8個被選中的小朋友而犧牲
然後鋼鐵海龍獸再次發射究極波浪炮攻擊
戰鬥暴龍獸此時使出戰鬥龍捲風,
把究極波浪炮鑽散, 再直接衝上去,
把鋼鐵海龍獸由鼻到身體鑽開兩半, 秒殺掉
這是我對戰鬥暴龍獸印象最深刻,我覺得他最有型的一幕

沒用爪的...好像是對暗黑四天王之一的小丑皇的時候出現的...?忘記了

期待以後的鋼鐵加魯魯跟奧米加獸
還有整個D-Arts系列
如果可以出到奸角那邊的Digimon就更好了!
THANKS!
http://hk.myblog.yahoo.com/waven_liu
陳浩南 :DD 相影得好靚
加埋描述憶返晒嚟
qc好嗎請問?
今日信和入手,,,QC一般,,,同好多C兄一樣都覺得鬆鬆地,,,但兩條魚買個同年回憶還可以=]
支持
d相影得好靚
照片 很毒!
話說甩爪應該係o係我們的戰爭遊戲入面對超惡魔獸既時候甩的
師兄影相影得好靚呀:71:
話說我唔識拆爪,好驚整爛佢:55:
鬆就一定有...
我想知佢對腳有冇畀佢既甲阻住左???
多谢楼主的靓相! 活动性看来可以,但是我担心手部的龙爪会容易掉出来.

数码暴龙绝对是很多人的美好回忆,精彩的故事情节就不需要我多废话了.我觉得这套片很注重八位被选中的小朋友的成长,例如太一一开始很热血冲动,甚至导致亚古兽错误进化为丧屍暴龙兽,而后来面对小丑王时能够冷静分析情况,对同伴下达正确的指令,令所有同伴再次集合.一前一后的对比见证了他的成长.其他人也是一样.
咁多集數碼暴龍, 最喜愛還是第一集!
其實出得都算係咁
外形同上色都好好
睇落真係唔錯~都係我地細個既回憶呀~!!!:handshake:
支持樓主!!很用心! 小時候的回憶:$
陳浩南  相影得好靚
加埋描述憶返晒嚟
八口八口 發表於 24-11-2010 02:00 AM

thz!!我都係近排重睇過一次先記得咁多ja!
qc好嗎請問?
yinhei_wa 發表於 24-11-2010 02:03 AM

不錯的!
是腳護甲的紅色位有點問題,其他都不錯
今日信和入手,,,QC一般,,,同好多C兄一樣都覺得鬆鬆地,,,但兩條魚買個同年回憶還可以=]
邪丸 發表於 24-11-2010 02:17 AM

我都係咁話, 笨大肯出番digimon figure真係好開心
支持
d相影得好靚
KiraYamato0621 發表於 24-11-2010 07:29 AM
照片 很毒!
小恩 發表於 24-11-2010 08:11 AM

謝謝:shy:
話說甩爪應該係o係我們的戰爭遊戲入面對超惡魔獸既時候甩的
師兄影相影得好靚呀
話說我唔識拆爪,好驚 ...
niwadaisuke 發表於 24-11-2010 08:54 AM

你一講我又醒番起!
拆爪要連埋拳頭一齊拆的
拳頭係過唔到個爪
裝爪都係一樣,個拳頭要放左係爪入面先再將佢同手腕連接
鬆就一定有...
我想知佢對腳有冇畀佢既甲阻住左???
小堅 發表於 24-11-2010 08:59 AM

無,裙甲可動的
而且正常動作都唔會需要郁到裙甲黎就
最多都係我上面踢腿動作要
多谢楼主的靓相! 活动性看来可以,但是我担心手部的龙爪会 ...
GGG-PO 發表於 24-11-2010 09:18 AM

龍爪一定是鬆的...
如果細心的大大應該會看見我的照片中龍爪是用萬寶貼定了位置的:(

digimon是很多80後的朋友們的回憶呢!
咁多集數碼暴龍, 最喜愛還是第一集!
paleblue 發表於 24-11-2010 09:30 AM

我也是呢!最好看,最有冒險性的
其實出得都算係咁
外形同上色都好好
玩具Kenny 發表於 24-11-2010 10:08 AM

冇錯,真係出得幾好的
平平地真係抵玩
睇落真係唔錯~都係我地細個既回憶呀~!!!
豬潤 發表於 24-11-2010 12:03 PM

係呀!大大快d買啦!!:he:
支持樓主!!很用心! 小時候的回憶
reita 發表於 24-11-2010 12:45 PM

謝謝:shy:
d相好正~~~:shiny: