Toysdaily 玩具日報

查看: 2777|回復: 19

[分享討論] 邊個最想南北開戰?

南北韓局勢升溫,邊個最開心,最想佢哋開戰?……咪就係戰狂:美國囉…

相關帖子

maybe china
唯一利益者美國是也~
d 武器蟹貸可以賣喇~
回復 2# 吉野凜花

一定唔會,因利益唔多,美國唔同,佢又可以借d倚去插旗,又可以賣軍火大賺一筆,以警為名,做賊為實。

P.S. 小弟反美,不喜勿插
maybe china
吉野凜花 發表於 24-11-2010 01:43 AM

中國才是最不想北韓跟人開打的啦.
要是金先生倒轉行花市找碴, 中國可是隨時要被逼出手的...

如果亞洲和平,中國帶頭,南韓亦唔弱,一定可以令亞洲更旺
美國根本冇得救,日本甩又唔甩得身,又畀美國嚇到驚左中國,自找麻煩
其實中國而家完全唔想搞任何軍事行動,搵銀緊要

美國一直留北韓呢枚計時炸彈在亞洲,咪又係為左有個理由放軍隊於日本制衡中國
而家美國冇晒錢,最好就係打仗,中東玩完到亞洲,佢搞好多少動作,暗中挑撥中日,北韓問題佢成日多多咀,但又唔會真係做野
由得中國睇住個C字頭契兄弟,以免佢crazy起上黎玩大左....

亞洲一亂,美國大條道理派軍隊黎,中國同北韓大家都係C字頭,兩邊不是人,打佢又唔係、幫佢又唔得,唔好話乜野得著,仲會損手爛腳...

一定係美國...
如果真係開戰...
一來可以搞北韓等自己少左個威脅...
因為北韓最大既敵人就係美國...
二來中國出手既話...
順手打擊中國既經濟...

到時真係開戰...
中國就會有班所謂既和平份子出黎示威...
美國就大條道理話北韓有大殺傷力武器...

不過就算北韓唔用核彈都會贏南韓...
再者如果北韓同南韓打一定唔會用核彈...
因為用核彈只會兩敗俱傷...

今次只係炮轟,仲未用到飛彈...
不過如果戰事升級...
美國就係第一時間行動...
中國為左避免美軍基地設係北韓
一定會出手幫北韓
其實最唔想打仗就係中國
美國就岩岩相反
佢地最想天下大亂
同意...  南北開戰  中國政治上應該係北韓果邊   但今次「好似」係北韓理虧   根本冇得幫

但如果北韓詐型  又係得個煩

美國就唔同   經濟差   最鍾意搵d仗打下  可以搞經濟  又可以昇民望  又可以係國際搞風搞雨  自命國際警察一番
北韓導彈對南發射可以向北邊飛,所以全部人都唔會知北韓會攻擊哪兒,因為發射果位都唔會知,神盾都擋唔到...佢亂射核武分分鐘炸左中國或者日本,所以周邊所有國家驚北韓開戰...
北韓導彈對南發射可以向北邊飛,所以全部人都唔會知北韓會攻擊哪兒,因為發射果位都唔會知,神盾都擋唔到...佢 ...
K動戰士渣古 發表於 24-11-2010 09:30 AM

向東或者向西發射,目標都係得一個「美國」...
我諗北韓再蠢都唔會射南韓...
反而射美國既話,有機會係中途畀佢攔截...
小弟真係估唔到,答案竟然一面倒:67:
頭像被屏蔽
最大得益既小弟認為係基金公司.
bad-aries 發表於 24-11-2010 01:20 PM

仲有丁蟹個類發戰爭財既契弟
今朝聽收音機講,最大得益者竟然係北韓!

原因係北韓拎住太多美金,依家美金係咁跌,北韓既錢就係咁小,依家佢打左二百幾炮,即時令美元升溫,金先生當然會即時套現,令銀包可以更加腫脹!

另外,佢果二百炮,仲可以引契哥中國注意,中國為求阻止北韓唔好搞咁多野,盡量平穩中度過亞運會,自然又一會一車車貢品車去北韓!等同BB肚餓要食奶,喊注引人注意,之後就會有奶食同一道理!