Toysdaily 玩具日報

[其他] 荔園 (充滿歡笑的樂園)

荔園 嗰時都已經覺得好簡陋,但係嗰時有得玩就算啦,加上無得比較嘛~

以前好簡單已經好開心,好滿足,最緊要係成班friend成家人一齊玩,一齊分享嗰種感覺。
依家通訊科技發達咗,人人對住個"芒",多過對住人,同枱食飯各自修行。
memory for childhood
王家衛編劇?!

荔園…我最鍾意見到會郁既恐龍屋同一直驚到唔敢入既鬼屋…
結果鬼屋入面係點…到佢拆小弟都唔知…
遺憾…

荔園好多回憶架,頭先見到有個鈴既船仔,記得下面係有水…不過覺得d水係臭既。
第一次踩冰係去荔園…而唔係太古城。
恐龍屋,小朋友間相傳,係出口個地下,你會見到一個封住既原始人係腳下…
那過山車係另一種恐怖…唔敢玩係因為覺得佢唔隱陣。呢樣無玩過無後悔…

最後去荔園…係突然癡起條筋同阿媽一齊去既…
兩母子去到…度度都無咩人…度度都唔使排隊,d遊戲易玩過歡樂天地好多,話咁易就好多獎品…
係香口膠同肉酸既洋娃娃…我贏左隻咁野都唔知點算,望下阿媽個樣都好無奈…
覺得就執既佢,d獎品係咁上下…大家都無出聲。
見到有個小妹妹,係度同佢阿媽扭計,我就望一望阿媽,將隻好肉酸既洋娃娃俾個小妹妹…
其實…我驚佢見到個公仔會喊架…點知佢立即開心到唔扭計,仲笑起上黎。
第一次覺得施比頓…施比授更有福…
同埋…小學時既小弟已經有做金魚佬既潛質…)(*&^%$#@!
我細個都成日去嫁~
勁懷念荔園!
仲記得同亞媽坐旋轉木馬, 佢仲開心過我...
坐果個叮叮船, 成為眾多飲過河水既人之一...
坐摩天輪, 唔係亞嬤拉住應該跌死左...
坐過山車, 到家下都覺得果種行行下會成座散晒既感覺比任何先進既過山車驚險刺激得多...
坐碰碰車, 由比人撞到死, 到撞到其他細路喊, 見証車詣日漸純熟...
按操機亞伯心情而玩幾耐既海盜船, 令我知到賣口乖既好處:P
恐龍屋同鬼屋都係我未入過去既遺憾...
遛冰場係我細個對雪景既第一印像...
人生第一塊香口膠, 係靠自己贏返黎既!
其他遊戲, 係亞媽向我講解十賭九騙既地方!
仲有臭到爆既動物園, 估計無遊人喂就會餓死既大笨象,
剩係識訓既獅子, 似貓既老虎, 有人拍手吹口哨就開屏既孔雀...
荔園充滿晒童年回憶.........
勁懷念荔園!
仲記得同亞媽坐旋轉木馬, 佢仲開心過我...
坐果個叮叮船, 成為眾多飲過河水既人之一...
坐摩 ...
ajc188 發表於 20-11-2010 10:34 AM

「共鳴~」kerokerokerokerokerokerokerokero~~~~~:$
王家衛編劇?!

同埋…小學時既小弟已經有做金魚佬既潛質…)(*&^%$#@!
原罪 發表於 20-11-2010 12:42 AM

:66::66:
荔園我一次都未去過:44:
頭像被屏蔽