Toysdaily 玩具日報

查看: 13068|回復: 37

[劇場創作] 幪面超人劇場(第十一章: 機器)

Cliff_tangc : 各位大大們!!有忘記小弟的劇場嗎~~? :handshake: :handshake:
眾大大: 有!!!!!!!!!!!!!!:34: :34:

cliff_tangc : 那尼!!!!!!!!!!:47: :47:

cliff_tangc從睡夢中驚醒...:50: :50:
cliff_tangc : 係...係夢...唔可以再遲落去la....開工!!:50:

哈哈~~劇場真係好耐好耐好耐未更新la~~暑假o個排好懶,又估唔到中三咁忙,一星期座抵quiz三次,好la~~到家陣UT完終於有時間整~~雖然小弟一如以往,唔識整PS,但都希望大家睇下la~~:77: :77:
好!!先放上N年前既第十章 : http://www.toysdaily.com/discuz/thread-133641-1-1.html
show time!!!

(由第九章可知DECADE比SKULL射?落山)
DECADE: 呀!!!!!好高!!!好快呀!!!!!死梗啦!!!!!!!

(不幸地,DECADE頭落地.....)
砰!!!!!!

(隨後既劍更以超高速直插DECADE左胸)
(DECADE宣告死亡..._

??? :後生仔....乜咁黑仔呀...

??? :唔駛驚....等我帶你去....

(面前出現了一部機器)

???:等我放低你先....

??? :既然呢部機器已救唔到我....算後生仔你lucky la...

??? :?動!!!!蘇醒吧!!!!機器會令你復活及帶你去意識想去既地方!!

機器: !!!!!!!!!!!!!

??? :呀!!!毛病又發作!!!!

??? :年青人...好好活下去....

??? :呼...成功了嗎.....

??? :走吧.....

!!!!!

(正當KUUGA比SKULL噤住黎打時....嗖!!的一聲)
DECADE :呀!!!!!!!

KUUGA :DE...DECADE!!你點上返黎架...!!
DECADE: 我唔記得...當時意識好模糊....

DECADE: 話時話....我家陣喺.....

轟!!!!
DECADE :呀!!!!!!

SKULL: 哼!雖然我唔知你點上黎,但都係要死!

KUUGA :可惡!竟然偷襲!!

KUUGA: EAT BANANA 啦!!!!!!

SKULL: 我放低槍又點話呢~~

SKULL: 真弱....~~
KUUGA: "%^$££^%^$(粗口)

DECADE: 接我飛腿!!!!!

SKULL: 二圍一,唔公平WO.....
DECADE: 呀!!!!!!OMG!!!!

SKULL: 俾你領教又型又消又男人味既"光頭飛腿"啦!!!
KUUGA: 呀!!!!好樣衰啊!!!!

DECADE: 可惡......點解個光頭佬咁勁架.....

SKULL: 你都哂氣既,唔勁我點會主動挑機呀..?送死咩!!
KUUGA: 條友好串....

(嗶嗶嗶~~)
SKULL: 呀,等我聽個電話先~~
DECADE,KUUGA心諗: 咁潮...?

SKULL: 喂?我係.. 機器得左..?傳送埋黎拿...?唔該...

SKULL: 呀...咩話..? 嘿..真係估唔到....

SKULL: 我今日就放你地一馬....但我實會返黎...尤其是你...DECADE...

SKULL: 再見....

DECADE: 部機器.......

KUUGA: 呼....終於鬆一口氣.....
DECADE: .......

DECADE : KUUGA,我認為你得超古代武器係唔夠,要有埋力量先得...

DECADE: 走啦!!!尋找新力量去!!
KUUGA: 喂!!等埋呀!!

<本集完>
要獲得力量就自然要開片~~:34: 至於同邊個?? 哈~~記得睇下集la~~:58:

咁有心機~~~當然要支持啦~~~:)
:71:正~ 期待下一節
skull 好型
?t=1289909159

中三...:50:
我都中四,
我以為我算細,
畢竟好多成年人都有玩,
同埋你邊到來咁多$$買玩具?
不過講真呢個劇場真係好正:71:
我個劇場開左個序章
但呢個時候都味出到第一集
skull一挑二唔講得少:71:
究竟部機器仲有咩威能!?
skull一挑二唔講得少
F.S.飛煞 發表於 16-11-2010 08:46 PM

打到你死為止:34:
support :71:
開頭見到DCD死&#21655;好過癮,點知後尾又復活:47:
:71:支持
劇場 支持@_@
十卜~~ 繼續啦喂~:he:
skull一挑二唔講得少
F.S.飛煞 發表於 16-11-2010 08:46 PM

要密切留意la......:shy:
劇場 支持@_@
拉打一小西 發表於 16-11-2010 09:16 PM

多謝哂~~@@