Toysdaily 玩具日報

查看: 4804|回復: 14

[分享討論] 這裹有 Gundam War 的同好嗎 ?!

唔知這裹有沒有 Gundam War 的同好呢 ?!

小弟以前玩到第十彈,便沒有再儲和玩了....
仲掉哂多年的心血:70:

直到前排與一眾舊同學 + 「好戰友」 聚會時,
談起以前大家一起玩 Gundam War 的苦與樂....
因此引發起出此Post 的念頭
:73:

相關帖子

I love the card design but still don't know how to play............... :(
好似好複雜既玩法....
感覺咁多種咭GAME都係覺得MAGIC GATHERING好玩D
GUNDAM WAR玩法相比好似係抄襲同戰術變化少太多...
gundam war 尼講我只係儲我覺得靚既卡...冇同人打卡
最愛森下直親的插圖
如果話儲郵票能認識世界..那麼儲gundam war就可以認識gundam世界
gundam war 尼講我只係儲我覺得靚既卡...冇同人打卡
最愛森下直親的插圖
如果話儲郵票能認識世界..那麼儲 ...
lacus 發表於 17-11-2010 03:04 PM

絕對的認同...
Gundam War 真係全系列 出齊....
Rx78 至 最新的 Rx-0 到有 !!
:43:
好似好複雜既玩法....
sam1984111 發表於 17-11-2010 10:07 AM

其實我個人 第一次接觸果時...
玩極到唔明,全靠以前係咁問 !!
加上唔要面 和一把唔怕死的嘴
咁就學識左....
:66:

而家我到開始學緊 Weiβ Schwarz 的玩法
:30:
我也玩了一段短時間,但越出越多,加上不太多看得懂日文,後來也不容易找對手,放棄了。
我也玩了一段短時間,但越出越多,加上不太多看得懂日文,後來也不容易找對手,放棄了。
clement3 發表於 18-11-2010 10:30 AM

對手 ?!
我只係搵 舊時果班朋友 / 公司果班同事
去卡鋪打.... 真係未試過
:35:
我做野既地方附近既小朋友, 中學生就不斷戰鬥中
對手 ?!
我只係搵 舊時果班朋友 / 公司果班同事
去卡鋪打.... 真係未試過
panda-z 發表於 18-11-2010 08:08 PM

早幾年都仲有好多間咭鋪,E+得返好少地方有得可以玩...
just opened 12 starter yesterday~:51:
I was a player before, but now switch to a collector
just opened 12 starter yesterday~
I was a player before, but now switch to a collector
gundamrx782 發表於 19-11-2010 02:53 PM

唔知大大去開邊到買卡呢 ?!
:73:
早幾年都仲有好多間咭鋪,E+得返好少地方有得可以玩...
K動戰士渣古 發表於 19-11-2010 01:58 AM

這個也是無可否認的...
卡鋪 / 玩具鋪 真係好難做得耐 !!
細個時就多人玩卡
而家D 細路只係識 NDS / PSP
:76:
頭像被屏蔽