Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 真係唔好俾D 細路睇電視劇,,,,

小弟係70後, 老實唔覺得以前我地純情好多, 只係以前冇YOUTUBE FACEBOOK (好彩) , 所以冇醜事傳千里

而且講tvb劇, 以前嘅尺度係更鬆的, 有更多上床, 失貞嘅劇情
韓彬是誰...???
K-toy 發表於 11-11-2010 04:40 PM

TVB經典"美形惡役" ! 由頭奸到過尾, 冇內心爭扎, 冇通苦童年, 佢就係漂亮地奸 !! HAHAHA ~~
係宜家的細路接觸所謂不良資訊多左...你睇D 雜誌報紙, 仲咸過龍虎X。
同埋宜家D 細路古惑左, 但冇以前果D 咁成熟...
個別事件姐
我地細個咪又係睇電視劇長大:36:
小弟係70後, 老實唔覺得以前我地純情好多, 只係以前冇YOUTUBE FACEBOOK (好彩) , 所以冇醜事傳千里

而且 ...
WalkerMachine 發表於 11-11-2010 05:04 PM

http://www.tudou.com/programs/view/xFlkB_dJ1L4/

有片睇~~~重有陳庭威飾演的潘德明
韓彬係唔係碼頭殺死周潤發:67:
韓彬係唔係碼頭殺死周潤發
verywai 發表於 11-11-2010 05:21 PM

NO ~~..韓彬喺碼頭殺死嘅係孫明光
係周潤發喺戚美珍屋企用長傘拮到韓彬重傷...

啱啱餐飯食咗幾錢就唔記得, 25年前劇情就咁清楚:70:
如果講奸角,我覺得義不容情嘅丁有康都令人好深刻...

丁有康陷害大佬,又殺死佢養母及女友...真係一等一大奸角...:36:
NO ~~..韓彬喺碼頭殺死嘅係孫明光
係周潤發喺戚美珍屋企用長傘拮到韓彬重傷...

...
WalkerMachine 發表於 11-11-2010 17:29

係呀..孫明光..當年家姐好鍾意佢,睇完果一幕仲喊tim....
咁耐年前的劇, 我真係一D 印象都冇....
美劇X3
再加少量日劇

講美劇我都鐘意睇明豬台...但真係太慢, MYTV又無重做, 所以好多時用pps 睇
K-toy 發表於 11-11-2010 05:00 PM

x4+jap TV
睇電視其實無問題,父母唔識教�唔教先係大問題!!
katoributa 發表於 11-11-2010 07:33 PM

今日喺地鐵踏出車箱時, 有婦人從我身後走上前, 除即feel到有一小手用力在我大腿位推開我(雖然推我唔郁) , 原來該婦人一邊橫衝直撞, 一隻手仍拖住佢個仔, 佢唔理佢個仔過唔過到, 個仔"惟有"唔該冇声不斷用手推開其他人...
每日見到太多呢D例子...
而家d o靚仔好早熟,幼稚園識講粗口,小學識食煙/"搞野"........世風日下
katoributa 發表於 11-11-2010 07:33 PM

小弟贊成!
d人禍…新聞報紙日日新鮮…
禁埋好唔好?

父母賴學校,學校賴家長…結果係…
兩邊都唔關事,係社會既錯,yeah!!
小弟贊成!
d人禍…新聞報紙日日新鮮…
禁埋好唔好?

父母賴學校,學校賴家長…結果係…
兩 ...
原罪 發表於 11-11-2010 08:27 PM

其實最錯既係以為學校會教好佢個仔 / 囡既家長...
依家既教師(新一批)...
為左係多假期先教書...
有幾多個係因為細個作文我的志願係寫「我要做老師」...
有部份老師落堂後,係教員室係咁講邊個學生白痴、邊個學生傻既,仲畀埋花名佢地...
呢D野我都聽唔少...
靠人不如靠自己...