Toysdaily 玩具日報

樓主: neweasonlss

[改造交流] 我人生的第一次~大家估下佢係邊個???明天開估~

劉蠢.......
回復 44# neweasonlss
用鋼珠做眼球,然後加眼皮、眼肚,做好眼形後先加眉骨位會易控制d.
用鋼珠唔好用BB彈做眼球,焗果時就唔怕溶啦.
回復  neweasonlss
用鋼珠做眼球,然後加眼皮、眼肚,做好眼形後先加眉骨位會易控制d.
用鋼珠唔好用BB彈做 ...
diodio18 發表於 16-11-2010 12:52 AM

謝謝我周未試試~呢幾日較多工作~真係好想快d 開工~完成我呢個作品~
現在先覺得自己真係係度玩緊玩具~真係好想學埋其他改做及上色技巧將一些不滿意的玩具重新修改~這才是真正的玩玩具~
:71:大家一切加油啦!
大家一切加油啦!
diodio18 發表於 16-11-2010 01:05 AM

希望你唔會厭我煩,因為我有好多野唔明~可能會請教大大ar :77:
:sleep:我中唔中呀
若果標題可以清楚寫為: 『我人生的第一次自製頭雕~大家估下佢係邊個???明天開估~』

相信會吸引更多正面或有建設性的回覆~ (因好多人習慣"標題不清楚不入")
回復  neweasonlss
用鋼珠唔好用BB彈做 ...
diodio18 發表於 16-11-2010 12:52 AM

咁駛唔駛攞返粒鋼珠出來??
粒鋼珠唔駛攞返出來o架.因為之後個頭重要翻件呀.