Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 宮沢模型展示會

睇黎Figma真係打算出晒13隻龍騎~!!!
Devil_Fudou 發表於 9-11-2010 01:06 PM

睇好呢個 series!
今次呢隻我應該會開yamato齋,完全變形既vf-19改,終於等到~
不過一諗起es合金、cms等既情況…希望yamat ...
紫月葵 發表於 9-11-2010 10:42 PM

現場唔知有冇show戰機型態,定係個網冇影相呢。
雖知呢隻同YF-19差唔多,應該冇大問題,但點都想睇機型。
霸王大系有新玩具出... 可惜ng騎士沒有消息...唉
霸王大系有新玩具出... 可惜ng騎士沒有消息...唉
yelland01 發表於 10-11-2010 11:18 AM

可能ng騎士2隻銷量麻麻~~~:60:
Alter展品

2011年發售: 完成品 Almecha Collection Series 1/100  FRX-99 レイフ"ハンマーヘッド"

2011年發售: 完成品 Almecha Collection Series 1/100 FFR-41MR メイブ“雪風”
I want Spartan and Phalnx!
Panzer 發表於 9-11-2010 02:47 PM

x2  and Monster. :67:
玩唔起12"的,終於多個選擇~~
希望唔會"好睇唔好玩"
如果真係出哥斯拉, 必入~
想問下Robot 魂還是Revoltech 初號機, 邊隻好玩D?
Henry 發表於 10-11-2010 09:07

ROBOT 魂, 可動超高. Revoltech 唔可直企, 同只方邊擺出某些pose

呢隻看來又用返會溶個鍾gloss :70:
頭像被屏蔽
現場唔知有冇show戰機型態,定係個網冇影相呢。
雖知呢隻同YF-19差唔多,應該冇大問題,但點都想睇機型 ...
Toro 發表於 10-11-2010 11:03 AM
佢同YF-19及VF-19s既分別,o係機設上就只有個頭部變形複雜化d
果兩隻個頭變f mode或g mode時都唔駛任何特別隱藏方式,但VF-19改個機械人頭o係f mode時會比肩背甲兩塊板蓋住,而頭頂果支大又長既角亦需要加上變形關節,收藏頭部既地方因果隻大角又要有所更改…所以十幾年黎都未有出現過一隻跟足原設既完全變形既VF-19改
唔知係唔係又出之竹谷嘅手?? :38:
除咗EVA......其實仲有好多好選擇............
可能海洋堂覺得係EVA 幫山口條LINE起家先會出佢....
★JA★ 發表於 9-11-2010 11:52 PM
我認為係海洋堂欠落GAINAX好多錢就真
如果純粹係因為"起家",最有資格放喺no.100既應該係getter系列
如果真係出哥斯拉, 必入~
movie_arms 發表於 10-11-2010 12:24 PM
一定會出啦,依家特撮revoltech已經公佈左4隻哥斯拉系列既怪獸(其中魔斯拉已經發售)
有乜可能唔出哥斯拉