Toysdaily 玩具日報

[詢問] 想問下關於去韓國滑雪同埋玩具舖問題

大家好
小弟打算下個月去韓國龍平滑雪場自由行(兩個人)
應該會JOIN 個套票PACKAGE 係住兩晚龍平, 之後三晚番首爾
想問下有冇大大去過可以俾下意見呢?
大概SEARCH 過好多人都話去龍平附近租裝備會平好多, 又話有D SKI-PASS 之類
另外會想知唔請教練會唔會真係好難學得識...因為都好似好貴下
請問有冇D 資料甚至附近邊間租裝備(或者請埋教練)好提議?
我唔識韓文.....
另外都想問下首爾邊度有玩具舖好介紹?
如果有D 非去不可的地方或者景點都想大家提議一下, THANKS~~~
俾唔到乜建議你,因為上次係跟團去,裝備同PASS都係團包,仲有半日ski course。
如果你係完全未滑過雪,完全冇concept,同行朋友都係唔識,最好都係上半日堂學d入門野,否則可能跌到你冇心機再玩落去。
仲有十二月去會唔會早左d?會唔會未夠雪o架?
THANKS FOR REPLY
12月OK GA LA, 旅行社其實都有D滑雪團
不過我地想自由行...但係得兩個人去上堂的話就好貴...上2小時都過千...
有聽聞過滑雪場附近係會有裝備租同埋TUTOR請, 係會平D GE..但係就唔係太確實知D 窿路
你試下去香港滑雪論壇果邊問o下。
滑雪都係高消費o架啦,初學最好都係找人教,以免學壞姿勢。
頭像被屏蔽
THANKS~
我上網睇到D人話有人會車你去租裝備, 之後車番你去滑雪場, 再約定時間搵番你還野
我家姐06年去熊城0個個滑雪場都係有人0係附近爭生意咁話平租裝備, 0個年好好彩佢去到12月中就落雪
不過都諗緊費事煩...都0係0個度租算..
咁請問知唔知首爾邊度有玩具睇下? 邊度會多D韓版模型OR合金?
THANKS~~