Toysdaily 玩具日報

查看: 3082|回復: 24

[分享討論] 鞋...我就黎要改名...有d唔慣....(戒煙中)

好快就唔係煙剷大叔喇...對好多人黎講係好事?(笑):x
終於比老婆"鵝"到我試戒煙咯...好快又少樣人生樂趣 :P
對於我呢個又唔生仔, 又唔想太長命既人黎講真係唔知戒黎為乜?
都係為左老婆著想啦~!:shy:
同埋政府好野丫!令我覺得想食支煙都好煩!! #$#%&^*(下刪一千字粗口....):*

之前成日比老婆么威協, 一係戒煙一係唔比買玩具(確實屋企唔少...)
家下肯戒, 係咪買得先?金毛獅王!無論你背脊有幾核突我都等緊你架喇!:34:

暫時成積:
之前每日20~2幾支 > 今日戒第三日五點前只係食左四支...
食煙同買玩具都是不良習慣,戒晒佢啦.....:34:

金毛獅王,遲D若再出改良版,你又買埋?

跟手出隻會場版,你又買多隻......

然後網上限定?你又買多一隻?

買玩具係咪同食煙都係不良習慣呢?戒晒佢啦.....:34:
回復 2# mushroom

我唔係德哥, 我係非限定第二水魔人(德哥唔好打我):68:
我會睇到好定先買(認真!)
六神我都未買丫~
回復  mushroom

我唔係德哥, 我係非限定第二水魔人(德哥唔好打我)
我會睇到好定先買(認真!)
六神 ...
ajc188 發表於 5-11-2010 05:45 PM

六神我買左啦.....

點解你仲未買?
好快就唔係煙剷大叔喇...對好多人黎講係好事?(笑)
終於比老婆"鵝"到我試戒煙咯...好快又少樣人生樂趣 : ...
ajc188 發表於 5-11-2010 05:28 PM

戒煙, 我撐你~~~~
  http://www.youtube.com/watch?v=y0djbvEMQvw
好快就唔係煙剷大叔喇...對好多人黎講係好事?(笑)
終於比老婆"鵝"到我試戒煙咯...好快又少樣人生樂趣 : ...
ajc188 發表於 5-11-2010 17:28

brother,你唔係少咗人生樂趣,係多咗,你唔覺你老婆對你好咗仲笑多咗咩,你唔覺多咗錢駛咩,你唔覺精神好咗大聲咗咩,恭喜你早日成功啦…:DD
:77:祝早日脫離煙癮~~!!!
戒煙, 我撐你~~~可以買多D玩具:71:
Welldone and I support u~~~~~~~~~ :71:

Use those money to buy toys is more worth! :71:
不如戒玩具,繼續食煙,可能省更多.....

不過記得買保險

講下笑,唔好介意。
戒煙好丫!

又慳倒錢,對自己身邊既人健康都好呀!

最緊要係屋企既玩具都冇咁易黃!:66:
對於唔食煙既人嚟講 , 煙味的確好難頂 ...........

= 榴槤 (一係鐘意 , 一係超憎 ,冇中間位)

努力吧 ..............
多一個人戒煙,對全世界都是好事,努力!
頭像被屏蔽
回復 6# 七國咁亂

確實唔多覺!錢多左就上繳(即係無多啦)
精神差左呆左(戒煙反應)
平時都好大聲~哈哈~~

老婆覺實笑多左(唔係都唔戒啦)
老婆對我好左(唔駛鵝我食少d更係覺得好D)