Toysdaily 玩具日報

查看: 9617|回復: 14

[個人收藏] 魔法少女 - 八神疾風 Custom DD (超多圖)

魔法少女 - 八神疾風:43:

小弟冇玩DD都一段時間了, 但一向仲有自改娃, 今次又有力作 魔法少女 - 八神疾風 登場.
希望有機會同 其他朋友的菲特醬 奈葉醬 一齊影全家幅啦   今次太多野要MAKE 用左成2年時間了

先來是 闇天之書.......用左 2個星期斷斷續續咁MAKE, 內頁是自己打的(用公司資源)

未組立時是咁的

組立後

放在DD身時.......由於未想到點用支架去架起出招恣態, 因此夾住先;leader1

再來是自製 鞋 一對....設計最初是可脫.......但最後技巧問題放棄左

腰間的盔甲....算是簡單快完成的....不過其實MAKE左好耐.......

手袖上的水晶石, 雖然不是好完美, 但都足夠了吧

再來當然是八神的武器啦.........不過我造得不夠日本神人的咁靚, 但尚可接受吧  (其實想再改良的, 但未有心機住)

再來是激大隻的六翼:[D 由於用左骨架內設計, 六翼是可以作有限度的屈曲
不過六翼之中最後2隻太大隻的關係, 有D重:no 全部用羽毛一支支咁痴的silence
先是六翼未裝著

再來是裝著

不知點解D色出左來咁淡.....

先來未完全進入作戰MODE的八神疾風

八神準備作戰  但武器呢

冇錯, 作戰點可以冇武器呢

闇天之書發動.....遠距離射擊  (不太懂PS, 如不是MAKE到有魔法咁就正)

SS級魔導士 八神疾風           魔力全開

闇天之書全力發動

希望大家鐘意啦.......這隻DD八神真的用左好多心機去MAKE;wave   希望總有一日可以同菲特 奈葉 合照

多謝咁多位支持!!
頭像被屏蔽
That Great ~~~ :handshake:
Support ~~~
:50:

大大... 你好強呀!...

唔曉玩DD嘅小櫻都要嚟個強帖留名... :77:

小櫻上
好勁呀大大~~~~
好令:handshake:
good job:71:

how about unicorn ver.?
:shiny:勁
玲兄好強!!:@:$

我雖然無玩DD, 但都覺得好似~~ 大概就係DD吸引人的地方...:(

... 心魔退散...~:o
多謝咁多位咁多位 有玩娃/ 冇玩娃的支持....八神真的用左我好多心機的........有支持真的很開心
暫時得這個version, 會不會make 其他衫真的未知呢

billyko 兄.....好耐冇見了........dd 好玩之處真的是可以立体化動漫角色, 不要真的要負出很多心血
嘩~~玲哥哥~~好勁呀~~~:50:
神人~~~~~~
請問對鞋同武器點整架??用乜野材料的?
仲有本書既金邊係乜野物料來的?
嘩~~玲哥哥~~好勁呀~~~
神人~~~~~~
請問對鞋同武器點整架??用乜野材料的?
仲有本書既金邊係乜野物料 ...
闇天使 發表於 18-11-2010 01:13 AM

xd 原來天使妹妹都來左支持
鞋同武器都是pu物料的.....我先用其他物料make左個型先. 再用pu倒模出來 (當然經過很多次修改的), 咁就會同平時d gk 一樣咁硬

本書d金色.......書面的只是膠片上金色...書邊的就是金色的布
果然好多相~辛苦了大大~謝謝分享~
突然借題發揮

玩DD主要是保養及收藏最花時間

如果家中多麈多煙真的免問...
:71:大大真系好有心機,小弟沒玩開DD不過不得不贊