Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: tom0083

[改造交流] 磁力機械人扭蛋補完篇—陰陽電磁俠 金鋼飛天鑽人馬型態 無敵巴拉達天空 水中 鑽地型態

樓主既熱血改造真係無得頂!:$
又型又好玩,正:love:
great post, support agin,:71:
高手, 真係要受小弟一拜
馬仔 發表於 6-11-2010 12:52 PM

我多謝你哋支持回應就真!:77:
改得靚已經夠勁
改出黎嘅嘢仲要好玩
樓主你也太強了!!!
期待你嘅新revoltech !
WalkerMachine 發表於 6-11-2010 02:41 PM

玩具應該要好玩嘛!多謝支持。

陰陽電磁俠(1976)、無敵巴拉達(1977)、金鋼飛天鑽(1978)
在日本有磁力機械人系列(マグネロボシリーズ)之稱。
本身對懷舊的機械人情有獨中,所以好開心可以用自已的方式去重建佢哋出嚟。
三隻之中最喜歡係金鋼飛天鑽,最特別係巴拉達,所以花唔少時間去補完。
最後登場的無敵巴拉達鑽地型態

同樣留頭部同身體部份。另外加上黑色為主的鑽地部件。

鑽地型態重現 (靈感應該係蠍子)!

尾部可以擺係唔同位置。

仲有地面格鬥型態(靈感應該係三一萬能俠二號加三號?)

重點係…下體要害?好強勁呀!!

佩件一覽(整下停下,搞咗成年有多。)

三兄弟全家幅

其實佢哋好細隻下,高度只係Revotech 嘅一半左近。

後記:原本係09年3月做嘅嘢要今日先搞掂。
多謝大家支持。更加要多謝係CMS廠,
(唔幫襯佢之餘仲要參考佢的商品圖,認真罪大惡極,點都要講聲多謝夾唔該!)
但我更有興趣嚟緊佢出嘅金鋼飛天鑽會搞成點!
Bye !
好想玩...:shiny:
樓主絕對有誠意之作品, 不禁要讚番句好
:71:

原先圖片超出流量睇唔到,已從新upload 過所有圖片