Toysdaily 玩具日報

查看: 14867|回復: 26

[分享討論] [OVA]《機動戰士Gundam UC》episode 2

episode 2 - 紅色彗星...

今集當然係「假馬沙」嘅世界啦...

新安州... 某程度比獨角獸Gundam更受歡迎?... 不過砌模型要油啲金邊果陣就...

「名對白一」...

紅彗星... 弗爾。伏朗托... 登場!...

Unicorn Gundam緊急出擊...

「名對白二」...

Unicorn Gundam vs INANJU...

始終都係菜鳥... 獨角獸就咁被制服...

除咗面罩嘅 弗爾。伏朗托... 雖然被人話個人設唔似安彥版... 但睇多幾睇... 其實好似《馬沙之反擊》裡頭... 北爪宏幸版嘅馬沙嫁...

RGM-89D Jegan... RGM-89S Stark Jegan... MSN-001A1 Delta Plus...

Ending... 假馬沙果然由池田秀一配...

飛咗好多小說版口水多過茶嘅部份... 尤其係利迪果部份... 不過算啦... 預咗要睇過原作先至明得晒套嘢嫁喇...

幾時出第三話?...

相關帖子

5 march 2011 :78:
Thanks a lot!
點解打GVSG NP時獨角獸沒I力場><
點解打GVSG NP時獨角獸沒I力場>
追夢者 發表於 1-11-2010 07:30 PM

喱個請問遊戲開發商...
回復 1# 小櫻

the middle RGM-89S Stark Jegan is "Ming Kwai Mika" version!!!!!!!!!!!!!!!!!!

果個假馬沙又會有馬沙個傷痕既?
回復  小櫻

the middle RGM-89S Stark Jegan is "Ming Kwai Mika" version!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gundam@EFSF 發表於 1-11-2010 11:30 PM

哦!... 原來係... 明貴美加 (&#12354;&#12365;&#12383;&#12363; &#12415;&#12363; Akitaka Mika) Version... 謝資料提供... :71:

小櫻上
喱個請問遊戲開發商...
小櫻 發表於 1-11-2010 07:58 PM

跟足原著仲使打既 ... 越到後來越似超級系 :angry:
Yeah! Another Jegan is waiting for in HGUC or Robot  魂!!:shiny:
跟足原著仲使打既 ... 越到後來越似超級系
roundtable 發表於 2-11-2010 12:04 AM

我十分期待fd獨角獸飛去敵營放煙花呢
果個假馬沙又會有馬沙個傷痕既?
sam1984111 發表於 1-11-2010 11:30 PM

自己劃條上去未得囉?...
話時話咁既節奏6集做得完嗎? 定係下集會有"超展開?" :x
話時話咁既節奏6集做得完嗎? 定係下集會有"超展開?"
francis_lks 發表於 3-11-2010 12:20 AM

話唔埋要搞到出電影版先至講個結局卦...:58:

小櫻上
新安洲、型:handshake:,池田秀一、正:)
好感動:$,好有一年戰爭feel