Toysdaily 玩具日報

查看: 4811|回復: 13

[玩具攝影] 重投火坑第一彈 【SIC MASKED RIDER DEN-O LINER FORM】

兜兜轉轉,只係為咗散入要隻LINER FORM,結果最後都要成盒VOL.45入咗。

響度要多謝怨恭大大報料,雖然最後未能響你所講嘅地點成功購入單隻,

(交收時佢話冇晒VOL.45,但拍賣場仲見到佢賣一盒完整)

但我點都要多謝你份熱心。

PARTS夠晒少,其實仲有條腰帶,不過我見冇咩用所以冇拆出嚟。老實講我幾鍾意配件少嘅玩具,太多要換嚟換去驚唔見。

相信我太耐冇玩SIC,拆盒時忘記咗好緊要嘅野,就係【唔好急】。由於我太心急,懶得慢慢扭鬆鐵絲,就咁剪開鐵絲一下抽隻LINER FORM出嚟,

結果兩腳紅色金屬件就咁比鐵絲剪口刮花咗.........:time: :time:

令我再買SIC嘅原因除咗LINER FORM係我喜愛RIDER之外,最重要就係SIC關節有好明顯嘅改善,見咁多玩家都話唔再易爛 / 實淨 / 活動能力大咗,

我就覺得而家嘅SIC唔再好似以前咁拆咗出嚟郁少少手少少腳就當景品擺響度。

果然,開盒玩咗陣發覺真係好實淨,只可惜右手肩膀同右手手腕未能承擔起大劍重量因而向下墜。早前有大大分享過LINER FORM,

都話手關節承受到大劍重量,我諗我冇咁好彩喇。

至於第二彈...............................................

查實已經開始咗喇.................:shy: :shy:

保險D,都係刪咗D敏感字句,費事比人警告。

:71:
呢隻我都好想入..但係我呢排比較中意細隻玩具~
我都来一张~
good pic~!
大大忍唔到手就重投火坑了?
隻紅牛我覺得比liner做得更好, 開左黎玩la:71:
隻紅牛我覺得比liner做得更好, 開左黎玩la
mkcccc 發表於 31-10-2010 08:49 PM

都係套少少現用嚟買11月再版嘅DARK KABUTO同GATACK先..........:D:D
都係套少少現用嚟買11月再版嘅DARK KABUTO同GATACK先..........
iorik 發表於 31-10-2010 09:04 PM

1月先係喎~
1月先係喎~
大次子 發表於 31-10-2010 09:15 PM

咦...............係喎!!!! 點解我成日記住11月.........:31::31:
都係套少少現用嚟買11月再版嘅DARK KABUTO同GATACK先..........
iorik 發表於 31/10/2010 09:04 PM

但可能都賣唔到咩好價..興其賤賣, 不如開黎玩無咁嬲
好嘢SIC又多個新成員。大大D相影得好靚:71:
還係果句玩具出得比劇里型仔。不能錯過嘅系列
小弟也是剛剛散入liner form, support!:77:
小弟也是剛剛散入liner form, support!
roystoy 發表於 1-11-2010 12:08 AM

我知。我仲估到你響邊庶同幾銀入添...............:he::he:
GOOD AR>>>