Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問一下hottoys 的fans

回復 30# ukdjatb

但大大屋企人幫你在HK訂都要寄去US比你,連運費會唔會貴過在Sideshow訂?
if ship from HKG i believe 唔會貴過在Sideshow訂 but i only save $10-35 USD maybe?? plus shipping its abt the weight....    the best thing to avoid shipping fee will be either i come back once a year n pick up myself or some1 tht i know always travel back n forward so i can ask them to help....but the worst thing is tht i cant get to see the "display" only pics from HT....or only  brothers from here they actually get the items n upload the pic in more detail...    i wish i can move bak to HKG n order it myself.....
我有親戚住加拿大
次次都係我幫佢訂
等佢一年番黎一次時幾盒幾盒咁攞走
佢都係Sideshow訂過,係貴就貴D,不過就唔駛等咁耐
i prefer wait 1 year n pick them up...coz if i order 3-5+ products per year from HT i can save alot of $$ compare with Sideshow.....and like how others talking abt  "VIP" n get discount ......if u think it this way...im VIP too :P
回復 27# ithacity

VIP 係正價九折,只比普通訂價平幾十(以千元以內一隻計)。
只係可以要VIP gift,但就無咗九折。
如為 join VIP 而訂後出貨,分分鐘要蝕。
俾各位做參考,由上年年尾做咗VIP後,訂過8隻,其中1隻要VIP gift,同普通預訂價比慳咗$623,即平均每隻慳$89

好老實, 當年我JOIN VIP 係為VIP GIFT
雖然而家VIP GIFT 少之又少.....而且有D雞到爆...但份VIP GIFT始終係小住要, (怨念)

每隻打個折都唔錯...上年聖誕送個BODY 都真係有開心過GA....

但樓主爭成5張單會唔會太過多....
樓主果3張單FULL PAID 左未?  一獲嘔7K 幾都幾甘.....

如果早訂,可以先拎, 可能去雅烏 都食到頭一水, 但樓主好似遲左....

小龍未知數佢出成點
阿諾,如果 T1 VER. 未必多人要....(睇呢度MEMBER 反應)
屎太濃, 應該OK
幽靈騎士 件貨大 玩家擔心冇位擺(相對投資都大 $16XX 好似)
鐵血戰士系列應該唔憂放...(可能愈擺愈值錢)..

蝕少少將來一定有著數, 但樓主要自己衡量....
一獲7-8K, HIGH 過打飛機....
so overall join VIP 應該OK good.......better than nothing..
好老實, 當年我JOIN VIP 係為VIP GIFT
雖然而家VIP GIFT 少之又少.....而且有D雞到爆...但份VIP GIFT始終係 ...
炒飯俠 發表於 1-11-2010 02:29 AM

我o個3張單都未full pay,琴日計過,要12月底前比多9k幾 .....
謝謝的分析,咁我應該入 鐵血戰士(同出o左o個隻有咩分別ar?),史太濃,小龍...
咁依你所見,入多兩隻什麼比較好? 或等到年尾佢有冇新野可以訂?
我o個3張單都未full pay,琴日計過,要12月底前比多9k幾 .....
謝謝的分析,咁我應該入 鐵血戰士(同出o ...
ithacity 發表於 1-11-2010 09:28 AM

e+入多3隻先啦
等到12月尾,睇吓有冇咩新品出
到時再決定:78:
e+入多3隻先啦
等到12月尾,睇吓有冇咩新品出
到時再決定
O暈 發表於 1-11-2010 09:35 AM

知道...希望到時隻超人DX有得訂啦....
其實我好想hottoys 出spiderman 同 小綠魔
我直覺話我知下年應該會出的......
知道...希望到時隻超人DX有得訂啦....
其實我好想hottoys 出spiderman 同 小
我直覺話我知下年應 ...
ithacity 發表於 1-11-2010 09:54 AM

下年大把正野啦,初部估計
綠魔,superman,captain america,thor,mark v,tron legacy,
下年大把正野啦,初部估計
綠魔,superman,captain america,thor,mark v,tron legacy,
O暈 發表於 1-11-2010 10:20 AM

嘩嘩嘩....睇來咁我d medicom拉打窮追計劃都要閣置先...
我只係唔中"tron legacy" 咋,死人淋樓都join o左vip 先...
回復  harowai

THX,咁真係要買多5隻o拿......
ithacity 發表於 31-10-2010 06:55 PM

為左九折而買多五隻唔算太中毒既 1/6, 好似唔係好抵
淨係得第一隻有九折, 搵隻當係2000元既黎買都係平200
為左200, 多左5隻中度至低度喜歡既 Figures, 又或者賣番出去每隻平30, 合共 150
即係搞一輪為左 50....唔值得.....
而且 Vip Gift, 真係得個估字....自己到時鍾唔鍾意果件 Vip Gift 都係斷估.....
俾我係你我唔 Join VIP~
captain america 同thor都係2011年先上映, 相信2010年內都唔會有得訂.
tron要年尾才上, 可能無咁快有figure訂.
我覺得brother你依家只有3隻, 而且無其他想要的, 就不如唔join好了, 學其他人話. vip只係得10% off(我覺得10%已經好ok了), 如果要vip gift又無discount等. [始終vip入會d rules係ht set的, 我地可以join或唔join, 無話"抵唔抵", 我地已經比其他人好好多了, 起碼近近地的台灣都無vip, 人地訂價仲貴d]

ps: 不過下次再收vip都唔知幾時了, 可能到時要6個月入10隻, 又可能只要入一隻特定的又得.
我覺得如果只係為o左 vip gift, 可能唔訂多5隻自己根本唔想入的, 而走去yaxxx bid番來仲好. 如果真係要入5隻, predators d價一向都好"穩固", 可以諗諗.