Toysdaily 玩具日報

查看: 3905|回復: 18

[分享討論] 破解神奇李氏力場背後不為人知的真相

頭像被屏蔽
:Q:Q
:@:Q
都唔知點解颱風竟然可以同李超人扯上關係,
成日講乜鬼野李氏力場攪到個風打唔成呢樣果樣,
李嘉誠都係人o黎咋, 你估佢真係乜乜物物天神咁可以呼風喚雨甚至打走個風咩!
李嘉誠都係人o黎 ...
SuperBus 發表於 22-10-2010 03:30 AM

但我相信'錢'能將不可能變成可能
SuperBus 發表於 22-10-2010 03:30 AM

高發法則:
一認真,你就輸了~~~

:66:
自從某次報導過打完風就損失好多錢後天文台就一直玩野

北京奧運其間不是也為了日日天晴不是也射了很多東西上天嗎?
人工雨之類都有,李氏力牆都不是冇可能

如果用一次李氏力牆要一億元,但冇開一日市賺少十億,你估d有錢人會選那?
以前就話這些科技是動晝電影才有,但現實世界已經出現不少,如以前只有macross plus,遊戲王有360度3d影像,現在現實世界已經有(初音3D show)

冇錯李生是人,所以他用科學
這是科學,非神學

我記得大雄有集問叮噹,22世紀人們怎對應台風,叮噹答他在登陸前已打它了
李氏力牆還有進步空間
如是真的, 力牆恐怕不是李氏獨有, 其他國家的有錢人也可以制造力牆
如是真的, 力牆恐怕不是李氏獨有, 其他國家的有錢人也可以制造力牆
superterry 發表於 22-10-2010 10:50 AM

可能美國要用...
美國又打風又龍捲風...
如果天災能夠用科技解決....咁..我希望"李氏力牆"真的存在.....
如果天災能夠用科技解決....咁..我希望"李氏力牆"真的存在.....
cartoon 發表於 22-10-2010 10:58 AM

問題這力場只是把台風由香港彈走,並沒有消滅它,要其他地方食
只是把自己的不幸推給其他人
可能美國要用...
美國又打風又龍捲風...
小堅 發表於 22-10-2010 10:54 AM

有d野叫專利和商業秘密:38:
可能李氏力場只是大家的誤會,真名可能是R力場(Richman's field)
是全港富商合力開發
其實個風依然存在, 但掛唔掛八號完全係可以控制~
唔掛八號關唔關有錢人事?!
簡直係公開o既秘密~ 天文台話知你全港市民嘈佢啦, 但掛錯八號波, 嘈佢o既唔係百姓, 係有錢佬, 我諗比邊做台長都唔敢亂掛~(以上純粹個人吹水之言, 歡迎善意討論)
李氏力場完全解密,李氏力場背後的真相

[本刊專訊] 近年,香港的天氣出現一個非常奇 ...
MKLO 發表於 21-10-2010 10:24 PM

:DD