Toysdaily 玩具日報

查看: 10169|回復: 9

[其他] 閒遊塔門

純粹郊遊照:)

個人對塔門非常閒息的小島的環境情有獨鍾:love:

既無長洲 & 南丫島等離島,遊客人山人海,:(

但未致於如東坪洲交通不便

回復 1# williamhychan

我去過一次,搭車搭船來回都要6,7個鐘:(
6,7個鐘?????? :72:

But it worth cause all are great pics! :71:
6,7個鐘??????

But it worth cause all are great pics!
Douglas.M.Saint 發表於 29-10-2010 15:15

睇你住邊我上星期日都去完黎, 來回用左約5個鐘~~ 由屋企去鑽石山約半個鐘, 鑽石山去黃石碼頭約1.5小時, 由黃石碼頭去塔門約15分鐘 :64:

果度除左唔太多人外d 海膽煎蛋, 海膽炒飯同蟹粥都好好食, 仲有好耐冇食過既雪菠蘿 :handshake:
睇你住邊我上星期日都去完黎, 來回用左約5個鐘~~ 由屋企去鑽石山約半個鐘, 鑽石山去黃石碼頭約1.5小時, ...
bbf1125 發表於 2-11-2010 06:19 PM

識貨!!:71: 海膽炒飯!!

還有無冰奶茶 & 炸墨丸:58:

我柴灣那邊假日城巴單向車程都1小時42分鐘

睇你住邊我上星期日都去完黎, 來回用左約5個鐘~~ 由屋企去鑽石山約半個鐘, 鑽石山去黃石碼頭約1.5小時, ...
bbf1125 發表於 2-11-2010 06:19 PM

5個鐘~~~:47: 我諗我放棄~~~:56:
識貨!! 海膽炒飯!!

還有無冰奶茶 & 炸墨丸

我柴灣那邊假日城巴單向車程都1小時42分 ...
williamhychan 發表於 3-11-2010 12:11 AM

好似好好食咁喎~~~~:D
識貨!! 海膽炒飯!!

還有無冰奶茶 & 炸墨丸

我柴灣那邊假日城巴單向車程都1小時42分 ...
williamhychan 發表於 3-11-2010 00:11

係喎! 漏左炸墨丸真係超妳味 :handshake: 因我唔飲奶茶, 所以冇試到 :shy:
5個鐘~~~ 我諗我放棄~~~
黑色三連敗 發表於 3-11-2010 09:06

其實都唔係咁辛苦, 你得閒同你兩個囡去玩都ok, 因果到唔係大行1圈都係1個鐘到, 而且上到山頂仲可以吹下海風同放下風爭真係好o岩一家大細去 :love:
其實都唔係咁辛苦, 你得閒同你兩個囡去玩都ok, 因果到唔係大行1圈都係1個鐘到, 而且上到山頂仲可以吹下 ...
bbf1125 發表於 3-11-2010 12:33 PM

我同d囡囡一定冇野~~~但老婆大人就....:55: