Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] 無聊雜感 (真係得閒先好入)

interesting:34:
乜有本咸書叫"男子漢"架咩?!
隨感一亡魂 發表於 17-10-2010 03:28 PM

細個呢幾本書教咗我唔少人體知識呢~~
有關無聊二....玩具先租後買....

但現在的玩具好快玩爛,如12吋的什麼爆衫,斷骨....所以先租了之後也不 ...
影武者 發表於 17-10-2010 05:42 PM

係租的過程如果爛咗, 仲可能要賠tim~~hehe~~
係租的過程如果爛咗, 仲可能要賠tim~~hehe~~
cliffordchan107 發表於 17-10-2010 19:23

那麼...d 玩具商一定不參與計劃:58:
先租後買係誇張d,不過我希望有得試玩...
就連d大場例如最親切有善的玩具反口城,都無依回事就真是...
隨感一亡魂 發表於 17-10-2010 05:52 PM

因為佢地都睇得出而家d玩具太唔襟玩, 而且不少人粗暴對待玩具,
試過去過豆豆, 盒玩具仲未拆盒, 入面的玩具已經爛咗~~
回復  隨感一亡魂

去報紙檔話要一本你咪知囉
Viper 發表於 17-10-2010 06:13 PM

可能報販會同你講: [不如買本新地仲好la, 橫掂而家d雜誌同個d書無乜分別~~]
都是難...買玩具大致上有兩種心態
一. 因喜愛角色而買,所以有無得試都會買
二. 想買d嘢玩下, ...
影武者 發表於 17-10-2010 06:32 PM

而家消費型社會, 好多都用完即棄, 所以生產不求襟用, 消費者也貪新鮮.
以前聽過好多野都有得租的, 例如傢私, 衣服之類, 而家少之又少了~~
那麼...d 玩具商一定不參與計劃
影武者 發表於 17-10-2010 07:25 PM

除非係租之前交咗一筆保證金先, 以防走路或者玩具損壞~~
細個呢幾本書教咗我唔少人體知識呢~~
cliffordchan107 發表於 17-10-2010 07:22 PM

老爺車我都睇過幾本,男子漢真是未聽過...
都是難...買玩具大致上有兩種心態
一. 因喜愛角色而買,所以有無得試都會買
二. 想買d嘢玩下, ...
影武者 發表於 17-10-2010 06:32 PM

我反而覺得是大部份玩具其實都唔太好玩,未玩過,買了中伏都叫俾了錢麻...
回復  隨感一亡魂

去報紙檔話要一本你咪知囉
Viper 發表於 17-10-2010 06:13 PM

我驚佢俾本雄風我就大穫了...
因為佢地都睇得出而家d玩具太唔襟玩, 而且不少人粗暴對待玩具,
試過去過豆豆, 盒玩具仲未拆盒,  ...
cliffordchan107 發表於 17-10-2010 07:25 PM

咁誇?
個員工一定好憎D玩具頂了...
除非係租之前交咗一筆保證金先, 以防走路或者玩具損壞~~
cliffordchan107 發表於 17-10-2010 07:30 PM

咁交貨時件玩具跌了價,但又玩爛左...:50:
可能報販會同你講: [不如買本新地仲好la, 橫掂而家d雜誌同個d書無乜分別~~]
cliffordchan107 發表於 17-10-2010 07:27 PM

以前便利仲好睇過果D書tim:35:
細個果陣真是期期買,睇人體奧秘不知幾爽:77:
而家消費型社會, 好多都用完即棄, 所以生產不求襟用, 消費者也貪新鮮.
以前聽過好多野都有得租的 ...
cliffordchan107 發表於 17-10-2010 07:29 PM

而家D人連樓都唔想租tim,又無錢買,就一味係度怨天尤人...

雖然許文O真是講得岩,
"你問下出邊D人阿,問下出邊任何一個人,佢地想要d咩阿!!
佢地只是想一隻唔係炒價唔係限定的SIC KING FROM!!
點解佢地要用咁多錢去買一隻其實幾舊水都俾多佢既玩具阿!!
依個世界公平咩?依個世界公平咩?!"