Toysdaily 玩具日報

查看: 17115|回復: 29

[玩具攝影] 【HD ver】SHF stage 1:Masked Rider Faiz by Billy

相信各位大大看過我既預告之後
都會問(HD)????高清????乜SHF都要高清既咩???定D相高清呀?????
查實係[HD=High Detail]高細節化
因為依加D SHF有D應有細節被簡化,同附送配件方面
有些令玩家失望之外甚至比裝著更差,欠缺誠意度
所以就想加以改造一下,以更高細節同誠意來提升SHF既造型,外觀,可玩性等

今次亦係小弟第一次以DC作為拍攝工具,大部份為3M size,ISO 200等所拍攝的
有部分相可能會有D幪同暗等,小弟自認攝影技術差,亦欠缺攝影用具,往後會盡力改善,希望各位大大見諒:64:

好!接下來係簡單介紹下究竟同末改之前有咩唔同先

所有配件同Faiz全身滲線,除了補回手指頭,腳板底顏色之外,仲補回faiz任務記憶卡顏色,同手機發光位

FAIZ PHONE-SB-555P

喂?唔該我要.............................................送來比利大廈AB街419號玩具工作室

FAIZ BLASTER-SB-555P

槍身上方可裝著「FAIZ照準器」,可對敵人發出光束標記,也可作為望遠鏡使用,不過劇中未曾如此裝著使用過==

在Faiz照準器補回散熱,準心,marking等

FAIZ POINT-SB-555L

FAIZ SHOT-SB-555C

FAIZ EDGE-SB-555H

後記
估唔到影下影下影成百幾張,算係我第一個長post,一路HD化隻FAIZ,一路覺得SHF應該仲有進步既空間
反正世上冇一樣野係完美,去改造到自己認為完美的也是一種樂趣........

次回預告
喂??billy??我岩岩先去完笨大魂shop總公司度開會~~~~~

我同d高層反映一下玩家既心聲,話點解隻shf faiz可以冇左個裝備喼,偷色同d手型禁少==

之後佢地話,個裝備喼如果隻AXEL FORM或者BLASTER FORM 以限定形式推出先會補回
因為錦做又可以多一筆$,d死忠為個喼而入多一兩隻,仲話之後d角色特登出唔齊d配件
,以補回形式慢慢賺玩家$錦話,致於偷色等問題就由於成本上升,加上又有好多一模多用既產品
d油同膠料唔夠用,所以要省d用.........

依????呢隻味係風都君!!!!???

全風都限定三十隻的風都君匙扣????依加炒到好x貴,錦都比我汁到,哈~~~~~~~~:34:

深愛著風都的男人~~~~~園咲霧彥

next stage:
[HD ver SHF NASCA]
:71:
好正呀d相
支持支持:71:
:43:十卜
感覺到果份熱血:$
好強大~
D武器正左好多:71:
i can feel your soul:$
support